- Berichten
- 50
Hallo BBQ genootschap leden,
Hopelijk kunnen jullie mij helpen met het volgende dilemma, ik ben bezig om een buiten keuken te maken. Hierbij is het frame voor mijn buitenkeuken al gemaakt en ga ik in de komende weken een kamado (Grill Guru L) aanschaffen.
Persoonlijk was ik in de veronderstelling dat ik geen afzuiging nodig had en dat het wel op te lossen was met een natuurlijke ventilatie (zie onderstaande foto) door het laatste glas paneel open te zetten en het glas paneel bij de kamado. Hierbij heeft men aangegeven dat dit niet gaat werken en dat de rook naar binnen zal trekken naar het hoogste punt.
Vervolgens heb ik gekeken naar een normale afzuigkap om deze boven de kamado te hangen. Bij het bellen om na te vragen welke de beste recirculatie afzuigkap zou zijn, zei de verkoper dat die het liefst geen afzuigkap aan mij wilde verkopen omdat ik deze ga gebruiken voor een kamado.
Blijkbaar zou de temperatuur te warm worden en daardoor de componenten in de afzuigkap laten smelten.
Nu is de vraag, welke andere opties heb ik nog?
Hierbij een foto van mijn keuken frame:
Wat wellicht nog een optie is, is gebruik maken van een originele afzuigkap zonder motor en dan daar een buisventilator in monteren.
Dan zou ik een bocht kunnen maken van 90 graden en dat dan de rook en lucht naar buiten blaas als ik het glas paneel open zet, zoals op onderstaande foto:
De ruimte die ik heb tussen het dak en waar de kamado op komt te staan is 1.80Mtr.
Als de kamado open staat is deze 1.00Mtr hoog, dan heb ik nog 0.80Mtr tussen de bovenkant kamado en het dak.
Het dak is overigs van polycarbonaat platen (tuinmaximaal veranda).
Wat ik heb gezien op de tekening is de minimale hoogte van de afzuigkap 0.49Mtr.
FYI:
De kamado kan niet naar buiten rollen, het frame is niet verrijdbaar en er komt een wasbak in te zitten.
Hopelijk weten jullie een passende oplossing.
Hopelijk kunnen jullie mij helpen met het volgende dilemma, ik ben bezig om een buiten keuken te maken. Hierbij is het frame voor mijn buitenkeuken al gemaakt en ga ik in de komende weken een kamado (Grill Guru L) aanschaffen.
Persoonlijk was ik in de veronderstelling dat ik geen afzuiging nodig had en dat het wel op te lossen was met een natuurlijke ventilatie (zie onderstaande foto) door het laatste glas paneel open te zetten en het glas paneel bij de kamado. Hierbij heeft men aangegeven dat dit niet gaat werken en dat de rook naar binnen zal trekken naar het hoogste punt.
Vervolgens heb ik gekeken naar een normale afzuigkap om deze boven de kamado te hangen. Bij het bellen om na te vragen welke de beste recirculatie afzuigkap zou zijn, zei de verkoper dat die het liefst geen afzuigkap aan mij wilde verkopen omdat ik deze ga gebruiken voor een kamado.
Blijkbaar zou de temperatuur te warm worden en daardoor de componenten in de afzuigkap laten smelten.
Nu is de vraag, welke andere opties heb ik nog?
Hierbij een foto van mijn keuken frame:
Wat wellicht nog een optie is, is gebruik maken van een originele afzuigkap zonder motor en dan daar een buisventilator in monteren.
Dan zou ik een bocht kunnen maken van 90 graden en dat dan de rook en lucht naar buiten blaas als ik het glas paneel open zet, zoals op onderstaande foto:
De ruimte die ik heb tussen het dak en waar de kamado op komt te staan is 1.80Mtr.
Als de kamado open staat is deze 1.00Mtr hoog, dan heb ik nog 0.80Mtr tussen de bovenkant kamado en het dak.
Het dak is overigs van polycarbonaat platen (tuinmaximaal veranda).
Wat ik heb gezien op de tekening is de minimale hoogte van de afzuigkap 0.49Mtr.
FYI:
De kamado kan niet naar buiten rollen, het frame is niet verrijdbaar en er komt een wasbak in te zitten.
Hopelijk weten jullie een passende oplossing.