- Berichten
- 529
Vandaag was het weer eens tijd om heerlijk de BBQ aan te slingeren. Geen ingewikkeld recept, maar wel een heerlijk eindresultaat!
Voor de broodjes heb ik gebruik gemaakt van dit recept, en voor de kip heb ik gebruik gemaakt van dit recept.
Om te begonnen heb ik natuurlijk wat briketten aangestoken, voor de eerste keer Ecobrasa dus gelijk een mooie manier om eens te kijken hoe die bevallen..
Terwijl de briketten lekker warm worden, is er voldoende tijd de kip even in een badje te doen.
Hierna hebben we het deeg gemaakt voor de broodjes, ja WE want met dat plakkerige deeg kon ik wel wat hulp gebruiken haha.
Toen dat eenmaal gereed was heb ik de broodjes gebakken op de BBQ door ze eerst lekker boven de briketten bruin te laten worden, en vervolgens nog door te garen met de deksel erop..
Met het resultaat was ik zeer tevreden, helemaal omdat het toch de eerste keer was dat ik deze maakte..
Als laatste is de kip erop gegaan en bij een kerntemperatuur van net boven de 72 graden was deze klaar om heerlijk te gaan smikkelen!
Al met al waren we beide zeer tevreden met het eindresultaat en hebben we heerlijk zitten smikkelen!!
Foto van het eindresultaat op het broodje vind je hier!
Voor de broodjes heb ik gebruik gemaakt van dit recept, en voor de kip heb ik gebruik gemaakt van dit recept.
Om te begonnen heb ik natuurlijk wat briketten aangestoken, voor de eerste keer Ecobrasa dus gelijk een mooie manier om eens te kijken hoe die bevallen..
Terwijl de briketten lekker warm worden, is er voldoende tijd de kip even in een badje te doen.
Hierna hebben we het deeg gemaakt voor de broodjes, ja WE want met dat plakkerige deeg kon ik wel wat hulp gebruiken haha.

Toen dat eenmaal gereed was heb ik de broodjes gebakken op de BBQ door ze eerst lekker boven de briketten bruin te laten worden, en vervolgens nog door te garen met de deksel erop..
Met het resultaat was ik zeer tevreden, helemaal omdat het toch de eerste keer was dat ik deze maakte..
Als laatste is de kip erop gegaan en bij een kerntemperatuur van net boven de 72 graden was deze klaar om heerlijk te gaan smikkelen!
Al met al waren we beide zeer tevreden met het eindresultaat en hebben we heerlijk zitten smikkelen!!
Foto van het eindresultaat op het broodje vind je hier!
Laatst bewerkt: