- Berichten
- 5.060
Geinspireerd door de post van Gua-Boa,
www.bbqgenootschap.nl
En het recept van Betty,
bettyskitchen.nl
Heb ik vandaag een bavette steaks op oosterse wijze gemaakt.
Werkplan.
- 1300 gr bavette in 3 stukken
- Bavette in marinade conform recept. Wel 3 uur laten marineren.
- topping van spaansepeper, bosui, beetje knoflook in black soy en sesamolie
- saus op basis van ketjap manis, gefruite kruidenmix
- bami goreng
- budvar
- Q met briketten opgewarmd en met een bak houtskool op een deme temp van 230C gebracht.
Met 4 minuten per kant was de kerntemperatuur 53C. Eraf gehaald en 10' laten rusten. Iedere zijde nog ff met de marinade voor het grrillen ingekwast.
De smaak was geweldig. Bavette mals en op de flanken medium en de dikkere stukken mooi rood.
Gua Bao met gegrilde oosterse Bavette
Vandaag weer een keer tijd voor Bavette. Altijd een lekker stukje vlees. Normaal gesproken is alleen peper en zout genoeg voor een stuk bavette. Ditmaals op een andere manier bereid. Marinade gemaakt van 2 Pepers, 3 tenen knoflook, 3 stelen sereh, 6 bosuien, 200 ml sojasaus en 30 gram sriracha...


Bavette op de barbecue (in Oosterse marinade)
Dol op bbq recepten met vlees? Probeer eens een skirtsteak of bavette op de barbecue, in Oosterse marinade naar recept van Julius Jaspers.

Werkplan.
- 1300 gr bavette in 3 stukken
- Bavette in marinade conform recept. Wel 3 uur laten marineren.
- topping van spaansepeper, bosui, beetje knoflook in black soy en sesamolie
- saus op basis van ketjap manis, gefruite kruidenmix
- bami goreng
- budvar
- Q met briketten opgewarmd en met een bak houtskool op een deme temp van 230C gebracht.
Met 4 minuten per kant was de kerntemperatuur 53C. Eraf gehaald en 10' laten rusten. Iedere zijde nog ff met de marinade voor het grrillen ingekwast.
De smaak was geweldig. Bavette mals en op de flanken medium en de dikkere stukken mooi rood.