- Berichten
- 2.982
Voor vanavond staat er bavette rollade op het programma.
Ik vroeg mijn broer om een goede tip en hij kwam gelijk met zijn kerstrecept, de truffel variant: https://www.bbqgenootschap.nl/threads/kerst-bbq-bavette-rollades-met-cacio-e-pepe.22310/
Zodoende.
Alle ingrediënten gehaald. Helaas hadden ze geen shii-take bij de plaatselijke supermarkt en ik geen zin dit elders te halen. Daarom gekozen voor kastanjechampignons. Niet hetzelfde, maar ook lekker.
Eerst alles maar eens snijden en de groenten bakken.
Voor de bavette had ik gekozen voor Poolse vaars. Dit zijn mooie platte stukken en leek mij makkelijker.
Vlinderen was niet nodig, plat genoeg.
Ik heb heb alleen een beetje platter geslagen en het leek mij een goed idee een paar dikkere stukken weg te snijden en aan het begin van de rollade te plakken.
Dit rol je toch er in en zo is je vorm beter..... Was het idee.
Vervolgens de truffelsalsa en de groenten er op.
En rollen maar. So far so good.
Nu het knopen. Wat een hels karwei.
Die kleine stukken vielen er dus mooi uit. Maar ook dat is niet erg, lekker voor de lunch op een broodje
.
En dan in de folie en wachten tot vanavond....
De kamado naar 130-150 graden gebracht en rustig aan laten garen.
Na +/- 60 minuten de kerntemperatuur van 52 graden bereikt. Ingepakt en dan het moeilijkste.... Wachten..
10 minuten laten rusten. Ondertussen een restantje frieten van gisteren afgebakken, samen met wat rode kool uit een potje (soms is makkelijk ook lekker
).
Man man, wat was dat lekker.
Heeeeerlijk.
De truffelsalsa was ietwat erg aanwezig, vooral in geur. Daar zou ik de volgende keer iets voorzichtiger mee zijn ipv het hele potje te gebruiken.
Maar bavette rollade gaat zeker terug komen. Errug lekkah!!!
Ik vroeg mijn broer om een goede tip en hij kwam gelijk met zijn kerstrecept, de truffel variant: https://www.bbqgenootschap.nl/threads/kerst-bbq-bavette-rollades-met-cacio-e-pepe.22310/
Zodoende.
Alle ingrediënten gehaald. Helaas hadden ze geen shii-take bij de plaatselijke supermarkt en ik geen zin dit elders te halen. Daarom gekozen voor kastanjechampignons. Niet hetzelfde, maar ook lekker.


Eerst alles maar eens snijden en de groenten bakken.


Voor de bavette had ik gekozen voor Poolse vaars. Dit zijn mooie platte stukken en leek mij makkelijker.

Vlinderen was niet nodig, plat genoeg.
Ik heb heb alleen een beetje platter geslagen en het leek mij een goed idee een paar dikkere stukken weg te snijden en aan het begin van de rollade te plakken.
Dit rol je toch er in en zo is je vorm beter..... Was het idee.

Vervolgens de truffelsalsa en de groenten er op.


En rollen maar. So far so good.

Nu het knopen. Wat een hels karwei.
Die kleine stukken vielen er dus mooi uit. Maar ook dat is niet erg, lekker voor de lunch op een broodje



En dan in de folie en wachten tot vanavond....

De kamado naar 130-150 graden gebracht en rustig aan laten garen.


Na +/- 60 minuten de kerntemperatuur van 52 graden bereikt. Ingepakt en dan het moeilijkste.... Wachten..


10 minuten laten rusten. Ondertussen een restantje frieten van gisteren afgebakken, samen met wat rode kool uit een potje (soms is makkelijk ook lekker




Man man, wat was dat lekker.
Heeeeerlijk.
De truffelsalsa was ietwat erg aanwezig, vooral in geur. Daar zou ik de volgende keer iets voorzichtiger mee zijn ipv het hele potje te gebruiken.

Maar bavette rollade gaat zeker terug komen. Errug lekkah!!!

Laatst bewerkt: