BasBQ
Beef en Steak

Bavette rollade

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.845
Voor vanavond staat er bavette rollade op het programma.

Ik vroeg mijn broer om een goede tip en hij kwam gelijk met zijn kerstrecept, de truffel variant: https://www.bbqgenootschap.nl/threads/kerst-bbq-bavette-rollades-met-cacio-e-pepe.22310/

Zodoende.
Alle ingrediënten gehaald. Helaas hadden ze geen shii-take bij de plaatselijke supermarkt en ik geen zin dit elders te halen. Daarom gekozen voor kastanjechampignons. Niet hetzelfde, maar ook lekker.
1b762d388fc23f1f1721a3c1b9fae51d.jpg


Eerst alles maar eens snijden en de groenten bakken.
e5309f006a56eb84536bca68bd760b61.jpg
3beb21314a3578ac772e09aaeff63c4e.jpg


Voor de bavette had ik gekozen voor Poolse vaars. Dit zijn mooie platte stukken en leek mij makkelijker.
c892866aada6c040b1dd35253c938070.jpg


Vlinderen was niet nodig, plat genoeg.
Ik heb heb alleen een beetje platter geslagen en het leek mij een goed idee een paar dikkere stukken weg te snijden en aan het begin van de rollade te plakken.
Dit rol je toch er in en zo is je vorm beter..... Was het idee.
8b267fea323ce8a4a3259d5b42baded2.jpg


Vervolgens de truffelsalsa en de groenten er op.
bb73380384d6136829e1c98d9dfc6706.jpg
8866b3406a62167c29d3e9876f42ac74.jpg


En rollen maar. So far so good.
fd6dc6211f99b594db5b64ea978442d7.jpg


Nu het knopen. Wat een hels karwei.
Die kleine stukken vielen er dus mooi uit. Maar ook dat is niet erg, lekker voor de lunch op een broodje .

49456f7c45f867ed2161c68fb6262a0f.jpg


En dan in de folie en wachten tot vanavond....
6708e107573c0f0a708629f59f364883.jpg


De kamado naar 130-150 graden gebracht en rustig aan laten garen.
7e3f319e0ae2a6930e44455bde0fb790.jpg
b01c7b08184edff959e88f2c6b0d2130.jpg


Na +/- 60 minuten de kerntemperatuur van 52 graden bereikt. Ingepakt en dan het moeilijkste.... Wachten..
b3562d5732bbafba2951b946c39780f3.jpg
fcb70c881c2f8130b6d0532128da4b2f.jpg


10 minuten laten rusten. Ondertussen een restantje frieten van gisteren afgebakken, samen met wat rode kool uit een potje (soms is makkelijk ook lekker).
0d33b2f79a701e34e611231fce9354c9.jpg

aaf7b0b3132fe906c6d253de8317e937.jpg
60b05a7b0a775f9f621d28486fb68073.jpg


Man man, wat was dat lekker.
Heeeeerlijk.

De truffelsalsa was ietwat erg aanwezig, vooral in geur. Daar zou ik de volgende keer iets voorzichtiger mee zijn ipv het hele potje te gebruiken.

Maar bavette rollade gaat zeker terug komen. Errug lekkah!!!

ffdde7ea846cfd052252bbc93960349d.jpg
 
Laatst bewerkt:
Wat een heerlijk project ... ben benieuwd naar het resultaat
 
Je bent lekker op dreef dit weekend. Ziet er top uit!
 
Ziet lekker uit, bij ons staat er ook bavette op het menu vandaag.
 
Mooi gemaakt, altijd mooi zo’n rokende Q
 
Hele mooie variant met de toegepaste ingrediënten.
Ik had hem vorige week met truffelmayo

echt zoww lekker
 
Jammer van de shii-take ;)
Nee, gekkigheid. Mijn volgende bavette ga ik ook zo doen. Ziet er geweldig uit en lijkt me erg lekker.
Dank voor het delen
 
Lekker hoor had ik ook wel wat van gelust 😋
 
Ziet er goed uit weer broer. Deze had ik even gemist. De variant met truffel is idd meer intens qua smaak en geur.
Ik heb nu mn zinnen gezet op een bavette rollade met chimichurri. En dan wel een grove chimichurri.
Krijg er nu al zin in :cool:
 
Ziet er goed uit weer broer. Deze had ik even gemist. De variant met truffel is idd meer intens qua smaak en geur.
Ik heb nu mn zinnen gezet op een bavette rollade met chimichurri. En dan wel een grove chimichurri.
Krijg er nu al zin in :cool:
Ik zie er een bavette rollade wedstrijd aankomen
 
Laatst bewerkt:
Scheidsrechter nodig? 😋
 
Poh wat een mooi eten zeg!
En die Joetisserie is echt gaaf..
 
Ik meld mij aan als jurylid


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Terug
Bovenaan Onderaan