- Berichten
- 135
Na lang wachten kon en mocht ik dan eindelijk mijn bavette rollade gaan maken.
Ik ben begonnen met het zelf maken van de pesto. Alles wat je zelf maakt smaakt stiekem toch lekkerder.
- 25 gram basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 20 gram geroosterde pijnboompitten
- 30 gram Parmezaanse kaas
- olijfolie (lekker op gevoel)
Vervolgens de bavette gevlinderd en ingesmeerd met een klein laagje Jean Baton en de pesto. Vervolgens lekker afgetopt met zwarte olijven, zongedroogde tomaat, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
Toen kwam het oprollen.. ik was bang dat het een veel te dikke homp zou worden, die maar niet gaar zou gaan worden, maar dat viel gelukkig mee! Het inbinden is, naar mijn mening, mooi gelukt.
Uiteindelijk mocht die dan de Kamado op. Voor het eerst de Looftlighter gebruikt en dat ging als een tierelier.
Temperatuur bleef mooi rond de 165/170 graden. De kern klom ook mooi gelijkmatig op. Na ongeveer een uur kern van 51 graden bereikt.
Uiteraard het wachten aangenaam gemaakt voor mezelf met een toppertje van Brouwerij Bosteels.
Na een uur (en 10 minuten rusten) was het moment daar.
Wat was ik blij met dit aanzicht. Prachtig gegaard en hij smaakte echt voortreffelijk. Ook de vrouw was er zeer te spreken over, dat telt toch altijd nog het meest!
En we sluiten dit af met een heerlijk toetje!
Ik ben begonnen met het zelf maken van de pesto. Alles wat je zelf maakt smaakt stiekem toch lekkerder.
- 25 gram basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 20 gram geroosterde pijnboompitten
- 30 gram Parmezaanse kaas
- olijfolie (lekker op gevoel)
Vervolgens de bavette gevlinderd en ingesmeerd met een klein laagje Jean Baton en de pesto. Vervolgens lekker afgetopt met zwarte olijven, zongedroogde tomaat, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
Toen kwam het oprollen.. ik was bang dat het een veel te dikke homp zou worden, die maar niet gaar zou gaan worden, maar dat viel gelukkig mee! Het inbinden is, naar mijn mening, mooi gelukt.
Uiteindelijk mocht die dan de Kamado op. Voor het eerst de Looftlighter gebruikt en dat ging als een tierelier.
Temperatuur bleef mooi rond de 165/170 graden. De kern klom ook mooi gelijkmatig op. Na ongeveer een uur kern van 51 graden bereikt.
Uiteraard het wachten aangenaam gemaakt voor mezelf met een toppertje van Brouwerij Bosteels.
Na een uur (en 10 minuten rusten) was het moment daar.
Wat was ik blij met dit aanzicht. Prachtig gegaard en hij smaakte echt voortreffelijk. Ook de vrouw was er zeer te spreken over, dat telt toch altijd nog het meest!
En we sluiten dit af met een heerlijk toetje!
Laatst bewerkt: