BasBQ
Beef en Steak

Bavette- avond!

 
 

Wietsehm

Stoker
Berichten
281
Vrienden!

Nog niet eerder maakte ik bavette. Dus op de markt 2 stukjes gekocht.

Eerst lekker in de marinade. Met tijm, knoflook, Koreaanse peper, verschillende zuren en zouten en olie.

E484323F-3713-42ED-9B50-A83A770A3055.jpeg


Een paar uur laten marineren en zelf een lekker flesje Karmeliet Tripel (de 750ml geopend).

Later de kettle aan. Flinke scheut appelmot op de briketten en indirect naar 40 graden gebracht.

Toen er even af (planningsissue met de zoete aardappel in de oven, met blauwkaas, walnoot, honing, peper, tijm, knoflook)

Met de aardappel bijna klaar de rokerige en warme bavettes nog even direct grillen tot 50 graden. Eerlijk is eerlijk; hier kan ik mooier visueel resultaat bereiken. Toch awesome!

Toen alles op tafel! Een lekkere saus gemaakt van de vleesmarinade met extra wijn en honing lagen inkoken. Heerlijk!

0CEDEEDF-5518-4573-AF24-62C0543E5549.jpeg


EA822D99-EF81-4CBE-B5BF-71EA129B37EC.jpeg


FCCCDC44-9659-4469-808E-43FFD688E0C5.jpeg


A57EA1DD-363D-471C-83D8-B750E4B58992.jpeg
 
Dat ziet er lekker puur uit. Jummie

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Bavette blijft altijd lekker. Mooi werk.
 
Ook leuk bedacht met die zoete aardappel. Dit zal vast hebben gesmaakt.
 
Mooi stukje bavette. Met die zuurtjes in de marinade zal ie vast boter mals geworden zijn zo op de Q. Ik maak hem vaak met een Mexicaanse marinade. Ook met zuurtjes er in. Zo ontzettend lekker. Dat moet smullen geweest zijn.
 
Man man man
Wat een verwennerij toch weer
 
Ziet er goed uit en de planning bij kunnen stellen
 
Lekker lekker, dit is altijd smullen. Mooie bij gerechten erbij. Erg lekker allemaal
 
Terug
Bovenaan Onderaan