BasBQ
Beef en Steak

Bavette- avond!

Wietsehm

Kooltjesharker
 
 
Berichten
246
Vrienden!

Nog niet eerder maakte ik bavette. Dus op de markt 2 stukjes gekocht.

Eerst lekker in de marinade. Met tijm, knoflook, Koreaanse peper, verschillende zuren en zouten en olie.

E484323F-3713-42ED-9B50-A83A770A3055.jpeg


Een paar uur laten marineren en zelf een lekker flesje Karmeliet Tripel (de 750ml geopend).

Later de kettle aan. Flinke scheut appelmot op de briketten en indirect naar 40 graden gebracht.

Toen er even af (planningsissue met de zoete aardappel in de oven, met blauwkaas, walnoot, honing, peper, tijm, knoflook)

Met de aardappel bijna klaar de rokerige en warme bavettes nog even direct grillen tot 50 graden. Eerlijk is eerlijk; hier kan ik mooier visueel resultaat bereiken. Toch awesome!

Toen alles op tafel! Een lekkere saus gemaakt van de vleesmarinade met extra wijn en honing lagen inkoken. Heerlijk!

0CEDEEDF-5518-4573-AF24-62C0543E5549.jpeg


EA822D99-EF81-4CBE-B5BF-71EA129B37EC.jpeg


FCCCDC44-9659-4469-808E-43FFD688E0C5.jpeg


A57EA1DD-363D-471C-83D8-B750E4B58992.jpeg
 

Beun

Gemarineerd
 
Berichten
1.208
Ook leuk bedacht met die zoete aardappel. Dit zal vast hebben gesmaakt.
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.744
Mooi stukje bavette. Met die zuurtjes in de marinade zal ie vast boter mals geworden zijn zo op de Q. Ik maak hem vaak met een Mexicaanse marinade. Ook met zuurtjes er in. Zo ontzettend lekker. Dat moet smullen geweest zijn.
 

Robert Z

Stoker
 
 
 
Berichten
408
Lekker lekker, dit is altijd smullen. Mooie bij gerechten erbij. Erg lekker allemaal
 
Bovenaan Onderaan