Marcdepark
Stoker
- Berichten
- 300
Na alle post over de ballen van Frits was het de hoogste tijd om ze zelf een keer te maken.
Ingrediënten zijn niet al te exotisch dus zelfs zonder een bezoek aan de slager/supermarkt kon ik meteen aan de gang.
Omdat ik een kilo gehakt in de koelkast had liggen meteen maar besloten om ook een aantal mini ballen te maken, hier in huis houden we van snacken
.
Een tijdje geleden had ik maple-whisky cured bacon gemaakt naar het idee/recept van [mention]Sander72 [/mention] , een mooi stukje uit de vriezer gehaald om hier pig candy (recept [mention]noskos [/mention] ) van te maken.
Dus vanmiddag m’n BGE onder de veranda uitgerold en lekker in t voorjaarszonnetje genoten.
Houten plankje vanmorgen al in t water laten weken, BGE indirect tot een ca 190-200 graden en de mini ballen er op. Deze temperatuur is hoog genoeg om het plankje (ook al ligt deze indirect) lekker te laten roken.
Ook een paar stukjes bacon er op (heb een dubbel rooster), moet toch even proeven
.
Was heerlijk!
De mini ballen van Frits
De pig candy :
Daarna de “volwassen” ballen :
Nu het broodje bal met pig candy, had er ook de smash burger saus bij gemaakt, die past er perfect bij!
Was echt genieten.
Bedankt voor het kijken!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Ingrediënten zijn niet al te exotisch dus zelfs zonder een bezoek aan de slager/supermarkt kon ik meteen aan de gang.
Omdat ik een kilo gehakt in de koelkast had liggen meteen maar besloten om ook een aantal mini ballen te maken, hier in huis houden we van snacken

Een tijdje geleden had ik maple-whisky cured bacon gemaakt naar het idee/recept van [mention]Sander72 [/mention] , een mooi stukje uit de vriezer gehaald om hier pig candy (recept [mention]noskos [/mention] ) van te maken.
Dus vanmiddag m’n BGE onder de veranda uitgerold en lekker in t voorjaarszonnetje genoten.
Houten plankje vanmorgen al in t water laten weken, BGE indirect tot een ca 190-200 graden en de mini ballen er op. Deze temperatuur is hoog genoeg om het plankje (ook al ligt deze indirect) lekker te laten roken.
Ook een paar stukjes bacon er op (heb een dubbel rooster), moet toch even proeven

Was heerlijk!

De mini ballen van Frits

De pig candy :

Daarna de “volwassen” ballen :

Nu het broodje bal met pig candy, had er ook de smash burger saus bij gemaakt, die past er perfect bij!

Was echt genieten.
Bedankt voor het kijken!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk