- Berichten
- 4.946
Beste genoten. Ook dit jaar natuurlijk weer bacon maken op International Baconday. En we pakte de kans schoon om er gelijk een hele fijne lunch van te maken.
Eerst de bacon in de pekel voor een korte week. Lekker elke dag draaien en masseren. En dan lekker low en slow roken.
Pekel gemaakt icm verse gemalen peper en knoflookpoeder.
Braaf draaien elke dag
En dan de grote dag. Uitpakken, droog deppen en roken. Mooi met een paar blokken kersenhout.
Na ongeveer 3 u roken was de kern overal z’n 65gr. Tijd om van de Q te halen. Even ingepakt om te rusten.
Had ik mooi even tijd om wat ui en champignon te bakken. En een beetje sla en tomaat te snijden. Deze ging op mooi zelf gesneden dikke plakken bruin brood.
Nu dat klaar staat kan de bacon aangesneden worden. En de plakjes even lekker aanzetten op de grill.
OMG wat is dat toch lekker die bacon op de grill. Snel op de broodjes leggen en lekker aan de lunch beginnen.
Dat was weer puur genieten. Gelukkig hebben we nog genoeg over. En dat kan dus mooi in de vacuümzakken terug koelen en dan de vriezer in.
Bedankt voor het kijken. En nog een happy Baconday
Eerst de bacon in de pekel voor een korte week. Lekker elke dag draaien en masseren. En dan lekker low en slow roken.
Pekel gemaakt icm verse gemalen peper en knoflookpoeder.
Braaf draaien elke dag

En dan de grote dag. Uitpakken, droog deppen en roken. Mooi met een paar blokken kersenhout.
Na ongeveer 3 u roken was de kern overal z’n 65gr. Tijd om van de Q te halen. Even ingepakt om te rusten.
Had ik mooi even tijd om wat ui en champignon te bakken. En een beetje sla en tomaat te snijden. Deze ging op mooi zelf gesneden dikke plakken bruin brood.
Nu dat klaar staat kan de bacon aangesneden worden. En de plakjes even lekker aanzetten op de grill.
OMG wat is dat toch lekker die bacon op de grill. Snel op de broodjes leggen en lekker aan de lunch beginnen.
Dat was weer puur genieten. Gelukkig hebben we nog genoeg over. En dat kan dus mooi in de vacuümzakken terug koelen en dan de vriezer in.
Bedankt voor het kijken. En nog een happy Baconday
Laatst bewerkt: