- Berichten
- 10.093
Beste bbq collega's
Voor baconday 2021 is er dit jaar gekozen om een kipfileetje te rubben en te vullen, en vervolgens te omwikkelen met bacon.
Voor de rub heb ik een "allegaartje" gebruikt. Dat wil zeggen: kleine restjes rub gooi ik bij elkaar in een potje, ff shaken, en voilà. Dan ontstaat er een onverwachte variant en smaakt eigenlijk altijd goed. En er zijn weer wat potjes vrij voor nieuwe rubs
De vulling van de kipfilet bestaat uit wat klontjes kruidenboter, een restje geraspte cheddar en een rode ui in dunne plakjes.
Eigenlijk allerlei kleine restanten (behalve de ui dan) die voor me gevoel perfect als kipfilet vulling zouden kunnen werken.
Ben nogal van voorbereiden en voorwerk, dus de kipfiletjes al een avond ervoor gemaakt en konden daarna lekker chillen in de koelkast.
de pic's
Filetjes open gesneden en een beetje kruidenboter erop
En de rest
Netjes opgerold en vastgezet met een prikkertje
En gisteren mochten ze dan lekker op het rooster. Voor de F1 kregen mijn dochter en ik de ingeving om snel nog wat "soort van" moinks te maken. Dan kunnen we tijdens de race iets lekkers op tafel zetten. Terwijl papa de kwalificatie (en de hele kermis er omheen) zat te kijken heeft dochterlief ff wat balletjes met en zonder spek gedraaid
Indirect op het rooster, dekseltemp op ca 180gr. Kip tot een kern van 72gr
Tussendoor ff inkwasten met bbq saus
Moinks zijn klaar. Die mochten er al af. Ff getest en man man man, wat blijft dat toch lekker
En dan zijn eindelijk de kippies klaar. Door die heerlijke geur van de moinks hadden we honger gekregen
En vlug op het bordje met gezonde dingen zoals bloemkool een aardappelen (gefrituurd, dat dan weer wel
)
De met "restjes" gevulde kipfilet is heel goed bevallen. Win win.
Iedereen bedankt voor het kijken.
Rick
Voor baconday 2021 is er dit jaar gekozen om een kipfileetje te rubben en te vullen, en vervolgens te omwikkelen met bacon.
Voor de rub heb ik een "allegaartje" gebruikt. Dat wil zeggen: kleine restjes rub gooi ik bij elkaar in een potje, ff shaken, en voilà. Dan ontstaat er een onverwachte variant en smaakt eigenlijk altijd goed. En er zijn weer wat potjes vrij voor nieuwe rubs

De vulling van de kipfilet bestaat uit wat klontjes kruidenboter, een restje geraspte cheddar en een rode ui in dunne plakjes.
Eigenlijk allerlei kleine restanten (behalve de ui dan) die voor me gevoel perfect als kipfilet vulling zouden kunnen werken.

Ben nogal van voorbereiden en voorwerk, dus de kipfiletjes al een avond ervoor gemaakt en konden daarna lekker chillen in de koelkast.
de pic's
Filetjes open gesneden en een beetje kruidenboter erop
En de rest
Netjes opgerold en vastgezet met een prikkertje
En gisteren mochten ze dan lekker op het rooster. Voor de F1 kregen mijn dochter en ik de ingeving om snel nog wat "soort van" moinks te maken. Dan kunnen we tijdens de race iets lekkers op tafel zetten. Terwijl papa de kwalificatie (en de hele kermis er omheen) zat te kijken heeft dochterlief ff wat balletjes met en zonder spek gedraaid

Indirect op het rooster, dekseltemp op ca 180gr. Kip tot een kern van 72gr
Tussendoor ff inkwasten met bbq saus
Moinks zijn klaar. Die mochten er al af. Ff getest en man man man, wat blijft dat toch lekker
En dan zijn eindelijk de kippies klaar. Door die heerlijke geur van de moinks hadden we honger gekregen
En vlug op het bordje met gezonde dingen zoals bloemkool een aardappelen (gefrituurd, dat dan weer wel

De met "restjes" gevulde kipfilet is heel goed bevallen. Win win.
Iedereen bedankt voor het kijken.
Rick