- Berichten
- 5.285
Week terug kwam mijn vrouw met een Ierse rib-eye thuis uit de Lidl. Donderdag kwam ik thuis met een Ierse Cote à l’os uit de Makro. Ideaal voor vandaag een Iers avondje. De Cote à l’os was Hereford, de rib-eye stond geen ras bij 
Reverse sear op de KJ. De ribeye was maar half zo dik als de andere, dus ff gokken wanneer deze erop. Had hem erbij gelegd toen de Cote à l’os 25° had en dacht ff dat het mis ging gaan, maar wonderwel sprongen ze beiden met 2 seconden verschil op 45° kern. Daarna nog 2 min per kant afgrillen en dan ff rusten.
De cote à l’os was medium-rare en de ribeye was medium. En dat verschil was zelfs prima voor ons.
Als sides had mijn vrouw een salsa van kerstomaatjes gemaakt en ik nog aardappelen in stukken in de oven met rozemarijn, olie, zout en peper.
Een heerlijk avondje.

Reverse sear op de KJ. De ribeye was maar half zo dik als de andere, dus ff gokken wanneer deze erop. Had hem erbij gelegd toen de Cote à l’os 25° had en dacht ff dat het mis ging gaan, maar wonderwel sprongen ze beiden met 2 seconden verschil op 45° kern. Daarna nog 2 min per kant afgrillen en dan ff rusten.
De cote à l’os was medium-rare en de ribeye was medium. En dat verschil was zelfs prima voor ons.
Als sides had mijn vrouw een salsa van kerstomaatjes gemaakt en ik nog aardappelen in stukken in de oven met rozemarijn, olie, zout en peper.
Een heerlijk avondje.