- Berichten
- 76
Vandaag voor het eerst asian style sticky ribs gemaakt. Niet gemarineerd.
Dry rub:
5 el bastard suiker
4 el zout
3 el versgemalen zwarte peper
2 el fivespice
1 el uienpoeder
3-2-1 methode
Afgelakt met zelfgemaakte teriyaki: volgende ingrediënten in een steelpannetje tot stroperig.
20ml sojasaus
20ml mirin
5ml sake
1 teengroote gesneden gember
1 gesneden knoflook
Resultaat was goed! Heerlijke smaken. Volgende keer echter zal ik iets zuiniger met de fivespice zijn en na 2uur in de folie toch even de structuur bepalen met een prikker want tijdens het serveren was hij nog niet zacht/mals. 3-2-1 is dus niet altijd passend. Al met al een geslaagde run!
Dry rub:
5 el bastard suiker
4 el zout
3 el versgemalen zwarte peper
2 el fivespice
1 el uienpoeder
3-2-1 methode
Afgelakt met zelfgemaakte teriyaki: volgende ingrediënten in een steelpannetje tot stroperig.
20ml sojasaus
20ml mirin
5ml sake
1 teengroote gesneden gember
1 gesneden knoflook
Resultaat was goed! Heerlijke smaken. Volgende keer echter zal ik iets zuiniger met de fivespice zijn en na 2uur in de folie toch even de structuur bepalen met een prikker want tijdens het serveren was hij nog niet zacht/mals. 3-2-1 is dus niet altijd passend. Al met al een geslaagde run!