Beef en Steak

April 2012 - Varkenshaaskarbonades Calzone - Recept

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Leo
  • Startdatum Startdatum
Lekker bezig Arthur! Je moet dat plasticje wel van je lens halen
 
Lekker hoor, ik had zo aangeschoven. Bel de volgende keer ff :)
 
@dennis bedankt voor de tip  :>
@aad ik zal het proberen te onthouden.
 
S&M: nr. 13

Gister gemaakt. Ik kan het kort houden. Gewoon lekker! Heb filet gebuikt en pittige provolone. Geserveerd met spaghetti aglio olio.
De foto's:

Foto-ODZ3WSR4-D.jpg


Foto-3F7QG3VI-D.jpg


Foto-3EDPOPFO-D.jpg


Foto-X8Y4KI8T-D.jpg
 
Ook hier is Steven langsgereden vandaag. Varkensfilet canzone op het menu.

De ingredi?nten;

ava3unu4.jpg


Varkensfilet
Italiaanse kruiden
Goede olijfolie
Serranoham
Talleggio kaas

De canzone
u7azubar.jpg


pery8etu.jpg


Dichtgeprikt en voorzien van olijfolie en pezo.

a2ydu5a3.jpg


Op de Q ermee;

myde2uqe.jpg



Ready
7aba3adu.jpg


Opzich was het wel lekker. Maar toch een beetje droog. Idee?n opgedaan voor een volgende keer.
 
Ziet er wel heel mooi uit!
Enig idee waardoor die droog was, want die van mij was echt heerlijk sappig.
 
Vandaag deze maar eens gemaakt, was niet een favo.
Vullen van karbonade is niet zo on s ding, zeker niet met deze vulling, die moet je op een pizza gooien! ;)









 
Wat het juist nog minder maakte is de dikte waar ze die dingen tegenwoordig in durven te kopen!
Te tries, net een centimeter dik maar!!!
Alles moet tegenwoordig met 2min gereed zijn geloof ik....  :(
 
Speciaal voor de fotowedstrijd ging ik ook terug in de tijd... naar de eerste Steven & Me, April 2012.
Bedankt voor de inspiratie Leo, deze was echt lekker en makkelijk te maken. Gaan we vaker doen!

De line-up (de kaas was ik vergeten maar ging er wel tussen):



Slagert had een mooi stel haas karbonades uitgesneden zonder bot. Prachtvlees van Duroc varken.



De BBQ mocht lekker weer aan... prachtig weer vandaag, heerlijk!



Kijk eens hoe lekker dat gaat op de WGA:





Mooi bordje opmaken met wat baby gem, tomaatjes, feta en olijf:



Super lekker sapppig en mals, fijne vulling ook hoor!



Dank voor het kijken!
 
Man man man wat een fantastische foto's weer. 
 
Zo, wat ziet dat er smakelijk uit. Moet hier ook echt op de to-do lijst! En wat een top foto's, die kunnen zo dat kookboek in!
 
Gisteren mijn allereerste Steven & me gedaan. Voldoende leermomenten om nog vele malen mee te doen. Mijn versie heb ik gebaseerd op die van Maccie.

Ingredienten:
- Varkensfilet 
- Italiaanse kruiden
- olijfolie
- Parmaham
- Provolone
- Peper/zout

IMG_3759_zpsiwwt2d8q.jpg


Varkensfilet insnijden, parmaham toevoegen, provolone en Italiaanse kruiden toevoegen.

IMG_3761_zpsvrnfbvec.jpg


Dichtvouwen en vastzetten met cocktailprikkers. Insmeren met olijfolie en een beetje peper en zout naar smaak erover.

IMG_3763_zps8eoatjcx.jpg


2 x 3 minuten boven de kolen op de bbq. We hadden ook lekkere krieltjes in schil (Mijn vrouw gaat al gillen als ze Rozemarijn ziet dus dat er maar niet op gedaan) en wat sperziebonen met spek. Kinderen hadden liever worst.

IMG_3801_zpsit0wh9iv.jpg


Ready to eat. Foto leermoment... Onderwerp als eerst op de foto :-(

IMG_3804_zpsfjw4ernf.jpg


Bedankt voor het kijken. Eerst Steven en Me, leuk om te doen. We gaan vaker meedoen.

 
Afgelopen vrijdag de 1e Steven & Me uit de lijst gemaakt, lekker maar wat ons betreft niet voor herhaling vatbaar


Hier gaan we het allemaal mee maken


Chorizo ipv salami en oude cheddar (lekker!!!) gebruikt


Oprollen en in het stukje vlees zien te krijgen


Paste er makkelijk in


Verse salie blaadjes zowel onder als bovenop


Hopla op de Q


Yes!! Salie blaadje bleef heel tijdens het draaien


Lekker met een paarse hasselback en gegrilde champignons met selderij.
 
Om wat in te halen voor de steven & me heb ik vandaag deze gemaakt want deze leek me erg lekker (en prima te maken voor 1 persoon per keer)
a7fdaa6deee084231b37002e7a2f7e80.jpg

Ik heb dit lekkere stukje vlees gevuld met salami, ham, basilicum en manchego (ik kon geen provolone vinden) na wat zout, peper en salie heb ik het vlees even laten rusten tot de kolen op temperatuur waren.
Toen het rooster heet was heb ik het vlees erop gelegd en na 5 minuten gedraaid.
747bd6defe29f991693f67e2f003a134.jpg

9e516bacdf7a1726d98b232df2b2de32.jpg


Toen het klaar was heb ik het opgegeten met wat aardappels, ui, champignons en jalapenoplakjes (die waren over van de gloeiendhete kip)
e925fb2bf661e308e340a0c56691464a.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Varkenshaaskarbonades ? calzone

Deze Steven & Me ook maar eens maken 1 van de eerste wil dit voor het avondeten maken.

Ingredi?nten

Varkenhaasfilet
4 blaadjes basilicum
Salami
Proscutto
Geitenkaasbolletjes wil mij vrouw
Zout en peper
8 blaadjes salie vond 2 wat te weinig
Olijfolie.

En Rene Bakker ( http://www.bakkeruwslager.nl/) bedankt voor het blaadje Barbecue 2017

20180114_143504.jpg


Ingesneden en gevuld bij mijn vrouw met geitenkaas bolletjes bij mij niet maar wel wat jalopene pepers.

20180114_145230.jpg


Op de BBQ

20180114_170527.jpg

20180114_171947.jpg


En op ons bord met aardappeltjes uit de airfryer en witlof het was heerlijk voor herhaling vatbaar.
Had alleen iets korter gemoeten en iets hoger opstoken.

20180114_172536.jpg


****
 
Terug
Bovenaan Onderaan