- Berichten
- 5.531
Voor het derde jaar op rij Apple Brined Turkey.
Dit jaar wederom een Rooie Pino. (Label Rouge)
Die zijn al zeker de laatste 3 jaar te koop bij de Jumbo en van een leuk formaat, 3 kilo, en zijn erg lekker.
Kalkoentje 24 uur in de Apple Brine en daarna in een Colombiaanse Jas gezet (Baking Soda/zout, lijkt net Coke)
Nachtje in de koelkast om het vel te laten drogen en de volgende dag goed afgespoeld met koud water.
goed drooggedept en ingesmeerd met gesmolten roomboter. Vleugeltjes ingepakt met alu folie tegen het verbranden.
Op de BBQ 170 gr. C , met wat blokjes appelhout voor de nodige rook, tot een kerntemp. van 73 gr. C (na 1 uur de alu folie van de vleugels verwijderd)
Erbij een heerlijke witlof-stoofpeertjes salade en een aardappelgratin en left over spruitjes met bacon van de 1e kerstdag.
Als toetje een Jellypuddinkje van bubbels met eetbare bloemen.
Het karkas ligt nu in een groentebedje te pruttelen voor een heerlijke bouillon voor o.a. een kalkoenragout.
Dit jaar wederom een Rooie Pino. (Label Rouge)
Die zijn al zeker de laatste 3 jaar te koop bij de Jumbo en van een leuk formaat, 3 kilo, en zijn erg lekker.
Kalkoentje 24 uur in de Apple Brine en daarna in een Colombiaanse Jas gezet (Baking Soda/zout, lijkt net Coke)
Nachtje in de koelkast om het vel te laten drogen en de volgende dag goed afgespoeld met koud water.
goed drooggedept en ingesmeerd met gesmolten roomboter. Vleugeltjes ingepakt met alu folie tegen het verbranden.
Op de BBQ 170 gr. C , met wat blokjes appelhout voor de nodige rook, tot een kerntemp. van 73 gr. C (na 1 uur de alu folie van de vleugels verwijderd)
Erbij een heerlijke witlof-stoofpeertjes salade en een aardappelgratin en left over spruitjes met bacon van de 1e kerstdag.
Als toetje een Jellypuddinkje van bubbels met eetbare bloemen.
Het karkas ligt nu in een groentebedje te pruttelen voor een heerlijke bouillon voor o.a. een kalkoenragout.