BasBQ
Beef en Steak

Ananas van het spit

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.831
When Food meets Xperience, you get FoodXperience ๐Ÿ˜.

Eens een recept uit "eigen" keuken.

Voor de fotowedstrijd was ik op zoek naar iets speciaals. Al snel besloot ik te zoeken op de website van de eigen werkgever, aangezien wij daar toch bijhoorlijk fusion proberen te zijn ๐Ÿ˜‚.
Geen schaamteloze reclame, maar gewoon goede inspiratie gevonden.
Het originele recept is hier te vinden: https://www.foodxperience.com/recept/ananas-bbq.

Kleine kanttekening, dit zijn Horeca recepten met diens hoeveelheden, wat ik ook even vergeten was en dus voor 10 ananassen heb gemaakt ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.

Ananas van de BBQ, altijd lekker. Het leuke aan dit recept is dat het niet even snel grillen is, maar ruim 4 uur op de bbq mag. In dit geval aan het spit.

Gisteren begonnen met het maken van de marinade. 200ml rum, 200ml olijfolie, 500gr lichte basterdsuiker, limoen, vanille, kaneel en steranijs. Genoeg voor 10 ananassen dus... ๐Ÿ˜‚
20210625_203320.jpg


Alles kort koken (5 min) en na het afkoelen een nachtje laten rijpen in de koelkast.
20210625_204321.jpg

20210626_142600.jpg

Dit is echt waanzinnig lekker, ga ik zeker vaker gebruiken voor ribs of porkbelly burntends.

De volgende dag de Q naar 180 graden gebracht en het spit ingedeeld voor indirect, daar ik dacht dat anders de suiker te veel zou verbranden.
20210626_142327.jpg


De ananas van de schil ontdaan en deze mocht op de Joetisserie.
20210626_150808.jpg
20210626_151023.jpg


Uiteraard ingesmeerd met de marinade.
Tip: warm de marinade de volgende dag niet om om de ananas in te smeren, het is beter dat dit dikker blijft.

Vervolgens iedere 20 minuten de ananas ingesmeerd met de marinade.
20210626_162407.jpg
20210626_162416.jpg
20210626_162500.jpg
20210626_165643.jpg
20210626_172132.jpg

20210626_181105.jpg


Heerlijk stabiel.
Screenshot_20210626-211124.jpg

Ondertussen dat de ananas lekker begint te kleuren, tijd om de rest te maken.

Aangezien wij een crumble van Oreo alleen per 12x400gr verkopen, heb ik maar besloten dit zelf te maken ๐Ÿ˜œ.
20210626_172612.jpg


Hierbij een caramel gemaakt, welke ik heb afgeblust met padanextract.
Het originele recept schreef padanlikeur voor, maar ik had geen zin hier een fles van te kopen welke waarschijnlijk toch niet meer op komt.
20210626_185305.jpg
20210626_190535.jpg
20210626_190741.jpg

20210626_190043.jpg


Ondertussen is de ananas ook klaar.
20210626_185719.jpg
20210626_190000.jpg


En dan monteren.
Ananas in plakjes, daarover de caramel. De crumble van Oreo er naast met daarbij een bolletje kaneelijs.

Smullen!!!!! ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹

20210626_191348.jpg
20210626_191543.jpg

20210626_214733.jpg


Zo wat was dit lekker. Vrouw helemaal happy. Dochtertje van 2 happy met het kaneelijs, de Oreo en caramel. En mijn zoontje van 1 helemaal wild van de ananas (de alcohol is er door de hitte echt uit verdampt ๐Ÿ˜‰) .

Voor herhaling vatbaar? Absoluut!!!
Erg leuk en lekker. En mocht je geen rotisserie hebben, het originele recept schrijft een bakblik voor.
Aanrader!!

Ps. Pas wel de hoeveelheid aan. 1/4 marinade en caramel was ook ruim genoeg geweest.
 
Laatst bewerkt:

RenZwi

Stoker
 
 
 
 
Berichten
492
Oh wauw! Die ga ik ook eens maken! Serieuze titelkandidaat!
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.699
Ziet er werkelijk super goed uit.
Heel gaaf. Dank voor het delen.
Die gaan we onthouden.

Warm of koud serveren?

PS
Schitterende eind foto's
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.315
Dat ziet er goed uit, geloof gelijk dat het gesmaakt heb.

het is nu niet lekker rustig achterover leunen tot het klaar is, heeft je lekker bezig gehouden
En nog wat marinade over ๐Ÿ˜‰๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.427
Wow kerel, wat een schitterende creatie!
En dikke bravo voor de foto's ook, goed je best gedaan!
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
Berichten
2.551
Geweldig man. Weer met veel inspiratie erg veel werk in de bereiding gestoken.
Had ik best van willen proeven. ๐Ÿ˜‹
 

Grimlord

Pitmaster
 
 
 
Berichten
940
Ziet er een heerlijk gerechtje uit.
 

Rogier

Stoker
 
 
Berichten
286
Ik ben om. Morgen hangt hij er hier ook aan ๐Ÿ™‚
 

RichardBrr

Sprokkelaar
Berichten
26
Just.. wouwโ€ฆ deze gaat ook snel kennis maken met mijn joetisserie!
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.213
Ziet er goed uit broer. Je hebt een heerlijk dessert gemaakt. Rest van de marinade gewoon ingevroren denk? Zal eens een potje komen ophalen. Zo lust ik mijn ananas ook wel
En het mag gezegd worden, Heerlijke plaatjes broer. Dat moet smullen geweest zijn.
Succes met de wedstrijd
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.574
Wauw wat een plaatje :love: dit had ik heel graag willen proeven
 
Bovenaan Onderaan