- Berichten
- 5.532
Totaal geen voorstander van Ribs inpakken op de ouderwetse manier (3-2-1) maar was wel benieuwd wat een initial Texas crutch zou doen met de ribs.
M.a.w. als ik de ribs nu eerst in de Alu folie op de BBQ voorgaar en daarna uitgepakt op de BBQ verder laat garen wat doet dat met de malsheid?
Bij de Hanos Gaasterlander kruidenvarken Baby Backs meegenomen met ketting, wat mij opvalt is dat bij de Gaasterlander onder de ketting maar heel weinig vet zit in tegenstelling tot de andere Hollandse (stal)varkens, dit moet puur met het dieet te maken hebben want het zijn allemaal dezelfde stalvarkens qua ras, ja ook Livar is hetzelfde stalvarken die met naam en dieet tot koning is gekroond, heb ik van een slager geleerd.
Ik marineer mijn ribs altijd omdat ik met het extra inbrengen van vocht veel malsheid win/behoud.
Zo ook deze keer in de Char Siu Marinade gebaseerd op het recept van Sander72, door de Nam Yu heeft deze net die extra kick ten opzicht van mijn oude Chinese marinade.
www.bbqgenootschap.nl
2 slabs Ribs in 4-en gedeeld en 24 uur in de marinade in een vacuumzak in de koelkast.
Uit de marinade en in de folie met een paar EL. Marinade op de BBQ bij 130-135 gr.C
Na 50 min. uitgepakt, vreemd kleurtje. Dat gaat toch wel goedkomen?
Gelukkig beginnen ze na een uurtje al een mooi kleurtje te krijgen
2 uur na het uitpakken bij 135 gr. C op de BBQ gelakt met Honing en geraspte gember, en een beetje Char Siu saus/marinade van Lee Kum Kee
20 minuten laten karamelliseren en van de BBQ af, heel even laten rusten voor het aansnijden, niet zozeer voor het vlees maar voor mijn vingers, want ze zijn loeiheet
Gegeten met Bami, met dit keer dunne slierten (Spaghetti), Atjat Tjampoer en Atjar Ketimoen erbij heerlijk.
Het effect van het inpakken vonden wij niet echt terug in de malsheid, die was nagenoeg hetzelfde als zonder de folie.
smaak overigens ook.
Misschien langer in de folie? De kans bestaat dan wel dat het vlees mushy wordt en daar wordt ik echt niet vrolijk van.
Volgende keer maar gewoon op de ouderwetse folie-loze manier.
M.a.w. als ik de ribs nu eerst in de Alu folie op de BBQ voorgaar en daarna uitgepakt op de BBQ verder laat garen wat doet dat met de malsheid?
Bij de Hanos Gaasterlander kruidenvarken Baby Backs meegenomen met ketting, wat mij opvalt is dat bij de Gaasterlander onder de ketting maar heel weinig vet zit in tegenstelling tot de andere Hollandse (stal)varkens, dit moet puur met het dieet te maken hebben want het zijn allemaal dezelfde stalvarkens qua ras, ja ook Livar is hetzelfde stalvarken die met naam en dieet tot koning is gekroond, heb ik van een slager geleerd.
Ik marineer mijn ribs altijd omdat ik met het extra inbrengen van vocht veel malsheid win/behoud.
Zo ook deze keer in de Char Siu Marinade gebaseerd op het recept van Sander72, door de Nam Yu heeft deze net die extra kick ten opzicht van mijn oude Chinese marinade.
Ribs: Amazing Chinese Ribs, Char Siu & Easterwood style
Deze ribs zijn geinspireerd op: De Char Siu marinade van Sander Klik Recept en bereid volgens de Easterwood methode van Frits. Klik Bereiding snel De Char Siu marinade is zo geweldig omdat je binnen de kaders van de ingrediënten wat speelruimte hebt om ze helemaal op eigen smaak aan te passen...

2 slabs Ribs in 4-en gedeeld en 24 uur in de marinade in een vacuumzak in de koelkast.
Uit de marinade en in de folie met een paar EL. Marinade op de BBQ bij 130-135 gr.C
Na 50 min. uitgepakt, vreemd kleurtje. Dat gaat toch wel goedkomen?
Gelukkig beginnen ze na een uurtje al een mooi kleurtje te krijgen
2 uur na het uitpakken bij 135 gr. C op de BBQ gelakt met Honing en geraspte gember, en een beetje Char Siu saus/marinade van Lee Kum Kee
20 minuten laten karamelliseren en van de BBQ af, heel even laten rusten voor het aansnijden, niet zozeer voor het vlees maar voor mijn vingers, want ze zijn loeiheet
Gegeten met Bami, met dit keer dunne slierten (Spaghetti), Atjat Tjampoer en Atjar Ketimoen erbij heerlijk.
Het effect van het inpakken vonden wij niet echt terug in de malsheid, die was nagenoeg hetzelfde als zonder de folie.
smaak overigens ook.
Misschien langer in de folie? De kans bestaat dan wel dat het vlees mushy wordt en daar wordt ik echt niet vrolijk van.
Volgende keer maar gewoon op de ouderwetse folie-loze manier.
Laatst bewerkt: