- Berichten
- 512
Mijn yakitori snacks van vorige week bevielen me zo goed in combinatie met dit mooie weer dat ik deze week besloot m’n vlees nog maar een keer op een stokje te prikken.
En toen mn vrouw last minute een avondje weg ging kon ik de avondmaaltijd mooi grotendeels overslaan en in de avond lekker veel snacken.
Ik heb sinds kort een nieuw lievelingssmaakje. Een heerlijke Japanse smaakmaker. ‘Yuzu Kosho’ het is een pasta van gefermenteerde pepers met zout en yuzu schillen. het smaakt citrus achtig, maar daarna geeft het een heerlijke zoute Chili kick. Ik denk dat een klein beetje verliefd ben op t potje in de koelkast
Anyway, ik heb mezelf getrakteerd op twee soorten yakitori met deze fijne smaakmaker er in.
De andere twee soorten waren ook erg goed te doen al zeg ik t zelf.
- Kip yakitori met yuzu kosho marinade
- Gember honing varkensvlees yakitori
- Shichimi togirashi kabeljauw
- Yuzu kosho gamba’s
yuzu kosho Kip
Ingrediënten:
- 2 kippedijen in stukjes
- 3 tl yuzu kosho
- 2 tl honing
- 2 tl sojasaus
- 1 tl mirin
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 0,5 cm gember (ik had uit een potje staan)
Alles door elkaar voor een marinade : uurtje marineren en op n stokje prikken.
De gember honing varkensvlees yakitori:
- 200 gram varkensvlees, in blokjes gesneden
- 2 el geraspte gember
- 2 el honing
- 2 el sojasaus
- 2 el sake
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
Alles door elkaar voor een lekkere marinade, uurtje marineren en op n stokje prikken
Shichimi togirashi kabeljauw
- 2 kabeljauw filets in de lengte doormidden
- 2 el Shichimi Togirashi poeder
- Zout
- Olie
De vis met kruiden bestrooid en daarna op een stokje. Beetje olie er op tegen t aanbranden
Yuzu kosho gamba’s
- 9 gamba's, voor 3 stokjes
- 2 eetlepels yuzu kosho
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel sake
- 1 eetlepel mirin
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel honing
Alles door elkaar voor een lekkere marinade. Uurtje marineren en op een stokje prikken
M’n nieuwe saté bbq is bij deze goed gekeurd en ideaal bevonden. Zo’n ding had ik veel eerder moeten kopen! Snel aan, weinig verbruik. Perfect!
Nou. Ik ga uitbuiken!
Oh ja, de foto’s:
Geen foto’s van voor t marineren, dus hier alles bij elkaar.
De yuzu kosho Kip
Gember honing varkensvlees
Yuzu kosho gamba’s
Shichimi togirashi kabeljauw
En toen mn vrouw last minute een avondje weg ging kon ik de avondmaaltijd mooi grotendeels overslaan en in de avond lekker veel snacken.
Ik heb sinds kort een nieuw lievelingssmaakje. Een heerlijke Japanse smaakmaker. ‘Yuzu Kosho’ het is een pasta van gefermenteerde pepers met zout en yuzu schillen. het smaakt citrus achtig, maar daarna geeft het een heerlijke zoute Chili kick. Ik denk dat een klein beetje verliefd ben op t potje in de koelkast

Anyway, ik heb mezelf getrakteerd op twee soorten yakitori met deze fijne smaakmaker er in.
De andere twee soorten waren ook erg goed te doen al zeg ik t zelf.
- Kip yakitori met yuzu kosho marinade
- Gember honing varkensvlees yakitori
- Shichimi togirashi kabeljauw
- Yuzu kosho gamba’s
yuzu kosho Kip
Ingrediënten:
- 2 kippedijen in stukjes
- 3 tl yuzu kosho
- 2 tl honing
- 2 tl sojasaus
- 1 tl mirin
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 0,5 cm gember (ik had uit een potje staan)
Alles door elkaar voor een marinade : uurtje marineren en op n stokje prikken.
De gember honing varkensvlees yakitori:
- 200 gram varkensvlees, in blokjes gesneden
- 2 el geraspte gember
- 2 el honing
- 2 el sojasaus
- 2 el sake
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
Alles door elkaar voor een lekkere marinade, uurtje marineren en op n stokje prikken

Shichimi togirashi kabeljauw
- 2 kabeljauw filets in de lengte doormidden
- 2 el Shichimi Togirashi poeder
- Zout
- Olie
De vis met kruiden bestrooid en daarna op een stokje. Beetje olie er op tegen t aanbranden
Yuzu kosho gamba’s
- 9 gamba's, voor 3 stokjes
- 2 eetlepels yuzu kosho
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel sake
- 1 eetlepel mirin
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel honing
Alles door elkaar voor een lekkere marinade. Uurtje marineren en op een stokje prikken

M’n nieuwe saté bbq is bij deze goed gekeurd en ideaal bevonden. Zo’n ding had ik veel eerder moeten kopen! Snel aan, weinig verbruik. Perfect!
Nou. Ik ga uitbuiken!
Oh ja, de foto’s:

Geen foto’s van voor t marineren, dus hier alles bij elkaar.



De yuzu kosho Kip

Gember honing varkensvlees

Yuzu kosho gamba’s

Shichimi togirashi kabeljauw