Giggity
Tondelzoeker
- Berichten
- 5
Hallo allemaal,
Kort samen gevat:
Groninger wonend te Amsterdam/Amstelveen sinds 15 jaar.
Sinds een jaar of 6 het BBQ virus te pakken, maar mijn eerste brisket (3,5 kilo, point) ligt as we speak op de Weber. De rode limited edition ( die trouwens donkerder van kleur wordt als ie heet is, klinkt dat bekend? ) Verder heb ik nog en 47 cm Weber en een Go Anywhere die ik thuis net zo vaak gebruik als op vakantie waar hij eigenlijk voor bedoeld was.
Ik ben aan het zoeken naar een mooie smoker, en ben ook van zins om een carriereswitch te maken en professioneel te gaan beginnen met smokers en de verkoop van mooi eenvoudig eten, dus hoe en wat, daar hoop ik mede via dit forum uit te komen op den duur.
Vooralsnog gaat de interesse meer uit naar een offset smoker, al dan niet pellets, dan naar een keramische BBQ. Maar je weet het niet he.
Ik kook al sinds ik me kan herinneren, wilde de koksschool gaan doen, maar ben ooit gaan zeilen, was direct helemaal verkocht en 3 jaar later was ik schipper. En dat ben ik gebleven. Ondanks alle mooie schepen en werkzaamheden die ik heb mogen (er)varen is het kookvirus altijd blijven hangen.
Nu ik dieper in het BBQ gebeuren zit weet ik zeker dat ik dit toch echt zoveel mogelijk wil doen, dus vandaar zoekende naar manieren om dat te bewerkstelligen. Want geen zin in spijt dat ik het nooit geprobeerd heb zeg maar.
Oh ik heb ook nog muzikale grillen (haha..zzz) maar die rooster ik op een ander moment in zullen we maar zeggen. Wat ik er voor nu over los wil laten is dat ik ooit ( lang geleden) bij gebrek aan rookhout mijn drumstokken heb opgeofferd wat superstom was omdat die toch niet zo naturel bleken te zijn als ze er uit zagen.
Qua inkoop vlees , ik heb net de Butchery ontdekt, zeer tevreden over, Beef en Steak vind ik prettig, en ik ben vaak bij de Lindenhoff in Baambrugge.
Briketten en kolen : Ecobrasa briketten en Dammers houtskool ( woon vlak bij de importeur), maar heb laatst wat cubaanse black ranch marabu houtskool geprobeerd en Napoleon staafbriketten, en daar ook zeer enthousiast over.
Ik hoop hier veel te leren en wellicht zelfs iemand anders van iets nuttigs te kunnen voorzien.
Oh ja ik kan soms wat breedsprakig zijn. Voor zover dat nog niet duidelijk was.
Kort samen gevat:
Groninger wonend te Amsterdam/Amstelveen sinds 15 jaar.
Sinds een jaar of 6 het BBQ virus te pakken, maar mijn eerste brisket (3,5 kilo, point) ligt as we speak op de Weber. De rode limited edition ( die trouwens donkerder van kleur wordt als ie heet is, klinkt dat bekend? ) Verder heb ik nog en 47 cm Weber en een Go Anywhere die ik thuis net zo vaak gebruik als op vakantie waar hij eigenlijk voor bedoeld was.
Ik ben aan het zoeken naar een mooie smoker, en ben ook van zins om een carriereswitch te maken en professioneel te gaan beginnen met smokers en de verkoop van mooi eenvoudig eten, dus hoe en wat, daar hoop ik mede via dit forum uit te komen op den duur.
Vooralsnog gaat de interesse meer uit naar een offset smoker, al dan niet pellets, dan naar een keramische BBQ. Maar je weet het niet he.
Ik kook al sinds ik me kan herinneren, wilde de koksschool gaan doen, maar ben ooit gaan zeilen, was direct helemaal verkocht en 3 jaar later was ik schipper. En dat ben ik gebleven. Ondanks alle mooie schepen en werkzaamheden die ik heb mogen (er)varen is het kookvirus altijd blijven hangen.
Nu ik dieper in het BBQ gebeuren zit weet ik zeker dat ik dit toch echt zoveel mogelijk wil doen, dus vandaar zoekende naar manieren om dat te bewerkstelligen. Want geen zin in spijt dat ik het nooit geprobeerd heb zeg maar.
Oh ik heb ook nog muzikale grillen (haha..zzz) maar die rooster ik op een ander moment in zullen we maar zeggen. Wat ik er voor nu over los wil laten is dat ik ooit ( lang geleden) bij gebrek aan rookhout mijn drumstokken heb opgeofferd wat superstom was omdat die toch niet zo naturel bleken te zijn als ze er uit zagen.
Qua inkoop vlees , ik heb net de Butchery ontdekt, zeer tevreden over, Beef en Steak vind ik prettig, en ik ben vaak bij de Lindenhoff in Baambrugge.
Briketten en kolen : Ecobrasa briketten en Dammers houtskool ( woon vlak bij de importeur), maar heb laatst wat cubaanse black ranch marabu houtskool geprobeerd en Napoleon staafbriketten, en daar ook zeer enthousiast over.
Ik hoop hier veel te leren en wellicht zelfs iemand anders van iets nuttigs te kunnen voorzien.
Oh ja ik kan soms wat breedsprakig zijn. Voor zover dat nog niet duidelijk was.
Laatst bewerkt: