- Berichten
- 58
Vandaag kreeg ik vrienden over de vloer die bleven eten.
Wij zien elkaar niet veel maar hebben meestal de traditie dat we spareribs bestellen bij een goed plaatselijk restaurant.
Ik dacht laat ik mij eens uitsloven en alle info die ik voorbij heb zien komen eens in de praktijk brengen.
Bij mijn vaste slager heb ik een paar mooie dik bevleeste ribben besteld en daar mee aan de slag gegaan.
Te beginnen met een mooie Snake bouwen en een stuk of 15 briketten in de starter.
Intussen het membraan verwijderd van de ribben.
Deze toen voorzien van een laagje mosterd en in de rub gezet.
Toen de BBQ een temperatuur van 107 had bereikt vond ik het wel tijd om ze op het rooster te plaatsen, met een paar kersen chunks.
Na ongeveer een kleine 2 uur op 110gr vond ik het tijd voor de volgende stap.
Aluminiumfolie ingesmeerd met roomboter en lichtbruine basterdsuiker.
Daar de ribben met de vlees kant opgelegd en nog enkele klontjes boter en suiker bovenop gedaan.
Voor het dichtvouwen nog wat Coca cola toegevoegd en terug op de BBQ op ongeveer 120 graden.
Na 2 uur waren ze perfect gegaard.
Toen uitgepakt en even laten rusten terwijl de BBQ even iets verder aan het opwarmen was voor de volgende stap, het afgrillen.
Toen de ketel een temperatuur van ongeveer 180 graden had bereikt heb ik de ribben terug op het rooster gelegd en deze ingesmeerd met een marinade van ketjap en geperste knoflook.
Dit nog even om en om herhaald en het resultaat mocht er wezen. (Voor d kids had ik een andere variant gemaakt, dat was het kleiner formaat wat je ziet op de foto.)
Ik was helaas te laat om een foto te maken van de orginele ribben samen er was er al een op voordat ik er erg in had.
Dit waren echt de beste ribben die ik ooit gegeten heb. En ik had ze nog zelf bereid ook!
Het was weer een mooie geslaagde dag vandaag!
En hierbij mijn eerst bericht op het forum!
Met foto's natuurlijk.
Wij zien elkaar niet veel maar hebben meestal de traditie dat we spareribs bestellen bij een goed plaatselijk restaurant.
Ik dacht laat ik mij eens uitsloven en alle info die ik voorbij heb zien komen eens in de praktijk brengen.
Bij mijn vaste slager heb ik een paar mooie dik bevleeste ribben besteld en daar mee aan de slag gegaan.
Te beginnen met een mooie Snake bouwen en een stuk of 15 briketten in de starter.
Intussen het membraan verwijderd van de ribben.
Deze toen voorzien van een laagje mosterd en in de rub gezet.
Toen de BBQ een temperatuur van 107 had bereikt vond ik het wel tijd om ze op het rooster te plaatsen, met een paar kersen chunks.
Na ongeveer een kleine 2 uur op 110gr vond ik het tijd voor de volgende stap.
Aluminiumfolie ingesmeerd met roomboter en lichtbruine basterdsuiker.
Daar de ribben met de vlees kant opgelegd en nog enkele klontjes boter en suiker bovenop gedaan.
Voor het dichtvouwen nog wat Coca cola toegevoegd en terug op de BBQ op ongeveer 120 graden.
Na 2 uur waren ze perfect gegaard.
Toen uitgepakt en even laten rusten terwijl de BBQ even iets verder aan het opwarmen was voor de volgende stap, het afgrillen.
Toen de ketel een temperatuur van ongeveer 180 graden had bereikt heb ik de ribben terug op het rooster gelegd en deze ingesmeerd met een marinade van ketjap en geperste knoflook.
Dit nog even om en om herhaald en het resultaat mocht er wezen. (Voor d kids had ik een andere variant gemaakt, dat was het kleiner formaat wat je ziet op de foto.)
Ik was helaas te laat om een foto te maken van de orginele ribben samen er was er al een op voordat ik er erg in had.
Dit waren echt de beste ribben die ik ooit gegeten heb. En ik had ze nog zelf bereid ook!
Het was weer een mooie geslaagde dag vandaag!
En hierbij mijn eerst bericht op het forum!
Met foto's natuurlijk.