- Berichten
- 5.222
Gisteren kwam ik bij de Sligro toevallig een setje hele mooie dik bevleesde ribben tegen.
Aangezien ik dit jaar inmiddels meer gesport heb dan gebarbecued moet hier verandering in komen.
Eerst de ribben zuiver gemaakt en het vlies verwijderd.
Hierna in de rub gezet, noskos the sparerib.
Ondertussen de kamadoJoe met slow roller aangemaakt op ongeveer 110/120 graden.
Toen hij warm was een paar stukjes appelhout in en op de kolen gelegd, ik probeer 1 chunk in de kolen te leggen en 1 of 2 stukken wat meer naar de rand van de gloeiende kolen om zo voor een langere tijd rook te hebben.
Zo steken de kolen later een nieuw stuk rookhout aan.
Nu is het genoeg uitleg…. De ribben mochten erop.
Ik was behoorlijk laat begonnen dus inmiddels werd het al donker buiten.
Geeft niks, ik heb de luxe dat ik beschut onder mijn buitenkeuken mag koken.
Hier heb ik gisteren ondertussen een net tegen de muur geschroefd waar wat pannen en potten tegenaan kunnen.
Dit ziet er niet alleen ontzettend gaaf uit maar scheelt ontzettend in de ruimte van mijn kastjes.
Nu hoef ik alleen de Dutch ovens nog een plekje in de kastjes te geven.
Mijn happy space wordt steeds leuker!
Maargoed, we waren met ribben bezig.
Na ongeveer 3 uur heb ik ze eraf gehaald en ingepakt in een dubbele laag aluminiumfolie.
Ze zagen er nu al fantastisch uit!
Ik heb er roomboter, maplessiroop en basterdsuiker bij gedaan.
Nu mochten ze nog een uurtje mals worden.
Dit werd uiteindelijk 1 uur en een kwartier ongeveer, ik prikte er nog niet lekker door.
Hierna heb ik ze uitgepakt en ze er weer los opgelegd, de eerste ronde lak mocht erop.
Ik ben helemaal fan van stonewall kitchen baby back rub saus.
Toen ook de maïskolven erbij gelegd.
Na ongeveer een kwartiertjes was de lak droog en heb ik ze een 2e keer gelakt, ook de mais een keer gedraaid.
De aapdappel wedges zou ik op een skillet er nog bijzetten, maar door tijdgebrek besloten om deze binnen maar op het vuur te zetten.
Inmiddels waren de ribben weer droog en waren ze klaar.
De ribben eraf, de deksel van de slow roller eraf en de maïskolven nog heel even terug om ze wat meer te kleuren.
Toen alles klaar was een heerlijk bordje opgemaakt voor mezelf en de kinderen, Carlijn staat op rantsoen en mag niet mee eten.
We hebben lekker gegeten!
Aangezien ik dit jaar inmiddels meer gesport heb dan gebarbecued moet hier verandering in komen.
Eerst de ribben zuiver gemaakt en het vlies verwijderd.
Hierna in de rub gezet, noskos the sparerib.
Ondertussen de kamadoJoe met slow roller aangemaakt op ongeveer 110/120 graden.
Toen hij warm was een paar stukjes appelhout in en op de kolen gelegd, ik probeer 1 chunk in de kolen te leggen en 1 of 2 stukken wat meer naar de rand van de gloeiende kolen om zo voor een langere tijd rook te hebben.
Zo steken de kolen later een nieuw stuk rookhout aan.
Nu is het genoeg uitleg…. De ribben mochten erop.
Ik was behoorlijk laat begonnen dus inmiddels werd het al donker buiten.
Geeft niks, ik heb de luxe dat ik beschut onder mijn buitenkeuken mag koken.
Hier heb ik gisteren ondertussen een net tegen de muur geschroefd waar wat pannen en potten tegenaan kunnen.
Dit ziet er niet alleen ontzettend gaaf uit maar scheelt ontzettend in de ruimte van mijn kastjes.
Nu hoef ik alleen de Dutch ovens nog een plekje in de kastjes te geven.
Mijn happy space wordt steeds leuker!
Maargoed, we waren met ribben bezig.
Na ongeveer 3 uur heb ik ze eraf gehaald en ingepakt in een dubbele laag aluminiumfolie.
Ze zagen er nu al fantastisch uit!
Ik heb er roomboter, maplessiroop en basterdsuiker bij gedaan.
Nu mochten ze nog een uurtje mals worden.
Dit werd uiteindelijk 1 uur en een kwartier ongeveer, ik prikte er nog niet lekker door.
Hierna heb ik ze uitgepakt en ze er weer los opgelegd, de eerste ronde lak mocht erop.
Ik ben helemaal fan van stonewall kitchen baby back rub saus.
Toen ook de maïskolven erbij gelegd.
Na ongeveer een kwartiertjes was de lak droog en heb ik ze een 2e keer gelakt, ook de mais een keer gedraaid.
De aapdappel wedges zou ik op een skillet er nog bijzetten, maar door tijdgebrek besloten om deze binnen maar op het vuur te zetten.
Inmiddels waren de ribben weer droog en waren ze klaar.
De ribben eraf, de deksel van de slow roller eraf en de maïskolven nog heel even terug om ze wat meer te kleuren.
Toen alles klaar was een heerlijk bordje opgemaakt voor mezelf en de kinderen, Carlijn staat op rantsoen en mag niet mee eten.

We hebben lekker gegeten!