Beef en Steak

2 varkensnekjes, 7 kilo in totaal

Goed bezig, nachtelijk q-en altijd goed.
 
Goed bezig schoonbroer! Helaas is het te ver rijden anders...
Hier straks kipsate op de wga.

Benieuwd naar de resultaten, ook van de andere zaken!
 
Het gaat lekker zn gangetje hier in de zon, ondertussen is vast wel ergens de 5 in de klok (www.ishetalvijfuur.nl)
B6D3BDCF-54D7-4607-9153-778F36E3BE77-14345-00000D018969443D_zpscf7425e4.jpg


 
Bijna 5 uur onderweg ... Alles gaat rustig zoals gepland :) hoe zeiden ze het bij het A-team ook alweer, "I love it when a plan comes together"?

Grill temp : 114C.

80025724-F223-4519-A0D0-D487CDE4523E-14585-00000D1B76A01D20_zps0628207a.jpg
 
Bijna 10 uurtjes onderweg (niet ingepakt, wel ge-glazed). Eentje op 72 en eentje op 75 graden, al een uur... Lekker in de zone. Hopelijk niet t? laat naar bed vanavond)
 
11 uur onderweg, en nog steeds in the zone  8)
 
Ik zit nog steeds in de zone, ik wil deze keer niet inpakken... Dus we zullen het nog even moeten uitzitten. Nu ondertussen 12,5 uur onderweg. Dome ook lekker stabiel :)
 
Dome temperatuur na 15 uur gezakt naar 88 graden... Weer wat kooltjes bij gedaan. Vlees nu op 77 en 79 graden, over low & slow gesproken :)
 
Eindelijk is hetver, ze mogen eraf

8B878EB8-64D2-4CB3-9B38-F786B23E6BA8-15306-00000D827E454FE7_zps45335ca2.jpg


Volgens Big bob gibson's recept en

4C48E85B-F270-4E4C-9C22-E1CD880DF464-15306-00000D8281C99CDD_zps13628aed.jpg


Met de magic dust (lekker pittig)

D390CA1F-751C-43A1-B927-772B2AE5F8BA-15306-00000D8284BD83AC_zpsf2226862.jpg


En nog even gebroederlijk naast elkaar in een afslankverpakking :) nog even de laatste vochtstromen lekker binnenin laten gaan ... Vanmiddag gaan we pullen, wordt vervolgd, ik ga nog even mn bedje in :)
 
Welterusten, je hebt het verdient!
 
Hoe lang heb je er nou uiteindelijk over gedaan?
 
19 uur schoon aan de haak.. maar ik heb een uurtje een dip in de temperatuur van de Q gehad, toen zat hij zo ron 88 graden, ik denk dat dat geen goed gedaan heeft aan het einde van de zone.
 
Ik neem mijn hoed af voor je, 't duurde toch langer dan je zelf had ingeschat.
 
Inderdaad ietsje langer dan verwacht, maar ik heb het vlees pas vanmiddag nodig (en ga denk ik een broodje eten bij de lunch) :P ik ben dus nog ruim op tijd  8)

Volgende keer de Q hoger opschroeven en inpakken, moet toch aardig wat schelen. Altijd leuk om vergelijkend materiaal te hebben.
 
18 a 19 uur is hier normaal hoor als ik niet inpak.
 
Vroegah toen ik ook nog niet inpakte, was 18 uur ook bij mij wel de norm. Daarom begon ik ook altijd om 10 uur 's avonds, zodat de PP de volgende dag tegen etenstijd wel klaar zou zijn. Een controller is dan wel heel prettig en goed voor de nachtrust ;)

Tegenwoordig heb ik de Q op een iets hogere temperatuur en pak ik de procureurs in, dan duurt het maar een uur of 8 en ik vindt het eindresultaat beter.

Maar petje af voor je inzet!
 
Wanneer doe je dan de glaze? 's Morgens als je opstaat? Of kom je er speciaal voor uit bed?
 
Terug
Bovenaan Onderaan