maandag 2 hammetjes gehaald bij de oosterburen voor 3.50 de kilo.
s avonds in de kruidenpekel met als smaakmakers : mosterd,ketjap, honing,scheut appelazijn en whisky ,kruidnagel/uien/knoflook poeder en bruine suiker als tegenhanger van t zout.
vrijdag uit de pekel ,afgespoeld met water,droog gedept en terug in de koeling om tot vanmiddag verder te drogen.
toen uit de koeling 3 uur lang op kamertemp laten komen en vanavond tegen 7uur eerst op de schep rondom dicht schroeien en daarna in de oven voor en langzame gaar sessie.
nu bijna 6 uur onderweg en de kleinere ham heeft 65 kern aangetikt en dus dr af.
de grotere moet nog 8 graden.
wrdtvervolgt




s avonds in de kruidenpekel met als smaakmakers : mosterd,ketjap, honing,scheut appelazijn en whisky ,kruidnagel/uien/knoflook poeder en bruine suiker als tegenhanger van t zout.
vrijdag uit de pekel ,afgespoeld met water,droog gedept en terug in de koeling om tot vanmiddag verder te drogen.
toen uit de koeling 3 uur lang op kamertemp laten komen en vanavond tegen 7uur eerst op de schep rondom dicht schroeien en daarna in de oven voor en langzame gaar sessie.
nu bijna 6 uur onderweg en de kleinere ham heeft 65 kern aangetikt en dus dr af.
de grotere moet nog 8 graden.
wrdtvervolgt



