BasBQ
Beef en Steak

2 hammetjes

AV

Gemarineerd
Berichten
1.193
maandag 2 hammetjes gehaald bij de oosterburen voor 3.50 de kilo.
s avonds in de kruidenpekel met als smaakmakers : mosterd,ketjap, honing,scheut appelazijn en whisky ,kruidnagel/uien/knoflook poeder en bruine suiker als tegenhanger van t zout.

vrijdag uit de pekel ,afgespoeld met water,droog gedept en terug in de koeling om tot vanmiddag verder  te drogen.
toen uit de koeling 3 uur lang op kamertemp laten komen en vanavond tegen 7uur eerst op de schep rondom dicht schroeien en daarna in de oven voor en langzame gaar sessie.
nu bijna 6 uur onderweg en de kleinere ham heeft 65 kern aangetikt en dus dr af.
de grotere moet nog 8 graden.
wrdtvervolgt







 
Lekker
 
Lekker !
 
lekker,krijg er zin in!
 
Lekker hoor, benieuwd naar het eindresultaat
 
tegen 2 uur de grotere ham ook klaar.
afkoelen ,kappies dr afgesneden voor mezelf en in de nasi.
vanmorgen alles versneden en grootste deel in de vacuum.
en weer bljide gezichten aan t late onbijt vanmorgen.

ze zijn weer prima gelukt en ik heb denk ik nu wel t juiste recept en bereid wijze voor mn ham.



 
Mooi gelukt, ziet er lekker uit
 
die zien er pico bello uit  :)
 
beste stokers:dank voor de complimenten.

Ceriel zei:
Lekker hoor, zou je het recept ook willen delen?

  Ceriel :zal m straks in de juiste volgorde plaatsen in t receptendeel .
 
AV zei:
  Ceriel :zal m straks in de juiste volgorde plaatsen in t receptendeel .

is toch weer heel anders dan een gewoon sessie verslag, maar hij  staat dr bij
 
Terug
Bovenaan Onderaan