Dag allen,
Ik wil graag mijn 1e poging voor lekkere ribs delen. Na veel research en oefening om de BBQ netjes op temperatuur te houden ben ik vandaag aan de slag gegaan.
De BBQ is een Weber Master Touch Premium, waarbij ik de deflectorplate heb gebruikt. Pracht ding!
Eerst de vliezen verwijderd, daarna een lekkere rub erover!
Ik heb gekozen voor de 3, 2, 1 methode, dus heb de ribs eerst 3 uur op ~100 graden op de BBQ laten liggen.
Daarna de ribs eraf gehaald en in slagers papier gewikkeld met wat boter en cola.
Ook weer lekker 2 uur op de bbq op ~100 graden.
Daarna een lekkere BBQ saus eroverheen en nog een uurtje laten doorsudderen.
En het resultaat:
Ik was zeer tevreden, maar de kids en vrouw ook! Dat laatste is bijna nog belangrijker dan dat ik zelf tevreden ben
.
Het vlees was met de hand van de botjes te trekken, heerlijk! Ook niet te zacht dat het vlees van je botjes valt, gewoon prima!
Dit was me nooit gelukt zonder alle informatie die ik hier op het forum gevonden heb, over minion methodes en stabiele temperaturen tot informatie over fijne thermometers. Dank jullie allen!
Ik wil graag mijn 1e poging voor lekkere ribs delen. Na veel research en oefening om de BBQ netjes op temperatuur te houden ben ik vandaag aan de slag gegaan.
De BBQ is een Weber Master Touch Premium, waarbij ik de deflectorplate heb gebruikt. Pracht ding!
Eerst de vliezen verwijderd, daarna een lekkere rub erover!
Ik heb gekozen voor de 3, 2, 1 methode, dus heb de ribs eerst 3 uur op ~100 graden op de BBQ laten liggen.
Daarna de ribs eraf gehaald en in slagers papier gewikkeld met wat boter en cola.
Ook weer lekker 2 uur op de bbq op ~100 graden.
Daarna een lekkere BBQ saus eroverheen en nog een uurtje laten doorsudderen.
En het resultaat:
Ik was zeer tevreden, maar de kids en vrouw ook! Dat laatste is bijna nog belangrijker dan dat ik zelf tevreden ben

Het vlees was met de hand van de botjes te trekken, heerlijk! Ook niet te zacht dat het vlees van je botjes valt, gewoon prima!
Dit was me nooit gelukt zonder alle informatie die ik hier op het forum gevonden heb, over minion methodes en stabiele temperaturen tot informatie over fijne thermometers. Dank jullie allen!