- Berichten
- 5
Hallo allemaal,
Afgelopen Zondag voor het eerst Pulled Pork gemaakt op een kleine Kamado 16 inch.
Procureur van 2 Kg. Bijgesneden en Noskos bbq-kruiden voor pulled Pork erop.
Vervolgens de BBQ gevuld met houtskool en aangestoken.
Meteen chunks rookhout erbij gedaan, 2 blokjes Cherry (kersen) en 1 Alder (Elzen).
Hierna meteen het vlees erop (een stuk procureur van 2 Kg. Past er precies op) en mee opwarmen tot de Bbq 120 graden Celsius aangaf,
En deze temperatuur voor 5 uur vastgehouden.
Hierna het vlees in een dubbele laag aluminiumfolie gepakt en weer terug op het rooster met de voeler van de thermometer in het midden, en wachten tot de temp. Op zo'n 90 graden is.
Even hier en daar inprikken en kijken of dit gemakkelijk in het vlees glijdt.
Daarna het aluminiumfolie geopend en het vlees laten uitwasemen.
Na een kwartiertje het aluminiumfolie er weer omheen en een uurtje laten rusten.
Vervolgens het vlees en de vleessappen opgevangen in een schaal en uitelkaar getrokken.
Alles goed gemengd, samen met zo'n 200 ml. “Honey barbecuesaus” van de Lidl.
Dit alles op een wit bolletje met plakjes augurk en een scheutje extra saus, met daarnaast een Koolsalade.
En smullen maar!!!!!
Afgelopen Zondag voor het eerst Pulled Pork gemaakt op een kleine Kamado 16 inch.
Procureur van 2 Kg. Bijgesneden en Noskos bbq-kruiden voor pulled Pork erop.
Vervolgens de BBQ gevuld met houtskool en aangestoken.
Meteen chunks rookhout erbij gedaan, 2 blokjes Cherry (kersen) en 1 Alder (Elzen).
Hierna meteen het vlees erop (een stuk procureur van 2 Kg. Past er precies op) en mee opwarmen tot de Bbq 120 graden Celsius aangaf,
En deze temperatuur voor 5 uur vastgehouden.
Hierna het vlees in een dubbele laag aluminiumfolie gepakt en weer terug op het rooster met de voeler van de thermometer in het midden, en wachten tot de temp. Op zo'n 90 graden is.
Even hier en daar inprikken en kijken of dit gemakkelijk in het vlees glijdt.
Daarna het aluminiumfolie geopend en het vlees laten uitwasemen.
Na een kwartiertje het aluminiumfolie er weer omheen en een uurtje laten rusten.
Vervolgens het vlees en de vleessappen opgevangen in een schaal en uitelkaar getrokken.
Alles goed gemengd, samen met zo'n 200 ml. “Honey barbecuesaus” van de Lidl.
Dit alles op een wit bolletje met plakjes augurk en een scheutje extra saus, met daarnaast een Koolsalade.
En smullen maar!!!!!