BasBQ
Beef en Steak

1e keer buikspek

 

ContenteMens

Vuurmaker
Berichten
63
Afgelopen zondag voor het eerst een stukje buikspek gemaakt. Stuk was circa 1.2kg. besteld vanuit Harries vlees (zonder zwoerd). Een nachtje in de ketjap met knoflook en bruine suiker waarna de volgende dag op de kamado bij 120 graden met wat appel hout. Vlees ging toch vrij snel naar een temp van 70 graden kern iets meer dan 3u. Tussentijds frequent ingesmeerd met de marinade. Waarna heerlijk samen met de stuffed potatoes en zoetzure komkommer salade geserveerd. Ik zeg goed gelukt.

IMG_20210411_113244.jpg


IMG_20210411_114702.jpg


IMG_20210411_172426.jpg


IMG_20210411_191808_908.jpg
 
Dat ziet er goed uit. Met welke marinade heb je hem ingesmeerd?
 
Enkel nog maar buikspek als Porchetta gemaakt, maar deze variant wil ik ook wel eens proberen.
 
Ziet er heerlijk uit........................maar, geen foto's van de BBQ?
Die kun je er nog bij plaatsen anders is het niet gebeurd en plaats ik hem naar het onderdeel de asbak, daar zijn BBQ foto's niet verplicht.
 
Ziet er heerlijk uit........................maar, geen foto's van de BBQ?
Die kun je er nog bij plaatsen anders is het niet gebeurd en plaats ik hem naar het onderdeel de asbak, daar zijn BBQ foto's niet verplicht

Knal maar in de asbak heb de andere foto's al niet meer haha
 
Ziet er prima uit. Maar drie uur is een vrij normale tijd.
 
Erg lekker hoor. Ik was na mijn eerste keer buikspek verkocht. Maak het nu heel erg graag.
 
Lekker kleurtje en ziet er sappig uit ! :cool:
 
Dat zal gesmakt hebben wat er op’t plankie lig
 
ziet er schitterend uit.
zal gesmaakt hebben
 
Terug
Bovenaan Onderaan