- Berichten
- 142
Samen met [mention]SaproniQ [/mention] stond de brisket op onze to do list, na enige tijd hadden we een dag gevonden waarop we samen de brisket klaar konden maken. Vrijdag avond hebben we de brisket klaar gemaakt zodat deze zaterdag op de smoker kon.
We hadden besloten om de rub beefalicious van smokey goodness te gebruiken.
Dit is een brisket flat van om en nabij de 2,7 kilo. Om 09.00 staken we de bbq aan zodat het vlees er om 0945 erop kon. De temperatuur is bijna de hele tijd rond de 110 graden geweest, we hebben de brisket gerookt op hickory hout.
De eerste 5 uren ging de brisket heel mooi op temperatuur totdat deze in de stall kwam, dat was om 13.45. Toen was de brisket 61 graden, het heeft uiteindelijk tot 16.10 geduurd dat de brisket uit de stall kwam.
We besloten toch om 17.00 de brisket in te pakken in alu folie, zodat we het proces iets konden versnellen. We wouden savonds namelijk nog de brisket proeven omdat we dit allebei nog nooit eerder hadden gegeten. De kerntemparatuur liep vervolgens ieder uur met 5 graden op. Uiteindelijk om 22.00 was de brisket klaar, deze hebben we even goed in gepakt en een uur laten rusten. Om 23.00 hebben we de brisket aangesneden en geproefd.
Al met al was voor ons de brisket enorm geslaagd! We wisten niet hoe het smaakte maar wat een heerlijk stukje vlees was het geworden! I hope you enjoyed it.

We hadden besloten om de rub beefalicious van smokey goodness te gebruiken.

Dit is een brisket flat van om en nabij de 2,7 kilo. Om 09.00 staken we de bbq aan zodat het vlees er om 0945 erop kon. De temperatuur is bijna de hele tijd rond de 110 graden geweest, we hebben de brisket gerookt op hickory hout.
De eerste 5 uren ging de brisket heel mooi op temperatuur totdat deze in de stall kwam, dat was om 13.45. Toen was de brisket 61 graden, het heeft uiteindelijk tot 16.10 geduurd dat de brisket uit de stall kwam.

We besloten toch om 17.00 de brisket in te pakken in alu folie, zodat we het proces iets konden versnellen. We wouden savonds namelijk nog de brisket proeven omdat we dit allebei nog nooit eerder hadden gegeten. De kerntemparatuur liep vervolgens ieder uur met 5 graden op. Uiteindelijk om 22.00 was de brisket klaar, deze hebben we even goed in gepakt en een uur laten rusten. Om 23.00 hebben we de brisket aangesneden en geproefd.



Al met al was voor ons de brisket enorm geslaagd! We wisten niet hoe het smaakte maar wat een heerlijk stukje vlees was het geworden! I hope you enjoyed it.