Beef en Steak

Gloeiend hete pizza!

 
 

Rox92

Kooltjesharker
Berichten
174
Sinds ik vorig jaar ben ik zelf pizza gaan maken op de kamado. In het begin was ik razend enthousiast maar helaas doofde dat enthousiasme langzaam omdat een pizza op een kamado maken het toch net niet is en een pizza oven toch iets te duur was.

En toen won ik ineens een Glowen Raptor met een prijsvraag dus ben ik weer helemaal om.

Inmiddels heb ik hem nu voor de tweede keer gebruikt en stukje bij beetje wordt ik steeds beter. Het recept is goed, de ingrediënten zijn goed, nu alleen nog de temperatuur en vlam beheersing. Ik vind het leuk om het op hout te maken, maar ik merk dat of de bovenkant zwart is en de bodem wit of andersom...

Nu heb ik redelijk een middenweg gevonden. Steen op +- 400 graden en dan wat langer bakken. Dan is hij ook iets knapperiger maar dat vind ik eigenlijk wel lekker.

Het recept wat ik gebruik is met poolish van Vito iacopelli.

Maar genoeg gepraat. Hierbij de foto's.

Poolish na 20 uur in de koelkast.:
48819.jpg


De bulk vol nadat alles erin zat.
48823.jpg


De bulk bol na het rijzen.
48836.jpg


De kleinere bolletjes
48840.jpg


De bolletjes na het rijzen
48856.jpg


En dan nu. Pizza tijd!
48859.jpg


48860.jpg


48870.jpg


En dit was de laatste en best gelukte pizza.
48871.jpg


Sfeerbeelden omdat hout zo mooi brand.
48858.jpg
 
Gaaf ding man die Glowen! Ook naar zitten kijken. Pizzas zien er heerlijk uit!
 
Gaaf ding man die Glowen! Ook naar zitten kijken. Pizzas zien er heerlijk uit!
Ja ontzettend gaaf ding! Enig nadeel wat ik tot nu toe heb kunnen ontdekken is dat als je 12" pizza's wilt maken en met hout wil stoken dat je dan snel ruimte te kort komt. Na 3 pizza's moet je het hout toch wel echt stapelen en kan het op je steen vallen. Grote kans dat ik dus naar gas ga overstappen.

Prachtige pizza's!
Dankjewel! Nog bedankt voor de tip van de mozarella van de Sligro. Die is echt fantastisch lekker!
 
Mooi ding zeg. En die pizza's zien er goed uit.

Hout is mooi, maar gas vind ikzelf zo heerlijk makkelijk.
 
Mooi ding zeg. En die pizza's zien er goed uit.

Hout is mooi, maar gas vind ikzelf zo heerlijk makkelijk.
Om eerlijk te zijn geeft hout meer sfeer maar als ik merk hoe hard het werken is voor 3 pizza's.... Dan moet ik er niet aan denken voor een grotere groep pizza te maken 🤣

Ik heb nog een voorraad hout en als die op is stap ik over naar gas.
 
Die kaas van de Sligro is ook nog eens makkelijk verdelen met die kleine dobbelsteentjes en kun je goed portioneren en invriezen als het teveel is.
 
Die kaas van de Sligro is ook nog eens makkelijk verdelen met die kleine dobbelsteentjes en kun je goed portioneren en invriezen als het teveel is.
Ja absoluut! Ik ga het zo even portioneren en dan invriezen. Doe ik ook gelijk met de Parmezaanse kaas :D

Wat zijn dat Frits?
Als ik zo vrij mag zijn om hier ook op te reageren :p. Letterlijk vertaald is dat een luipaard print op je pizza. Dat wil zeggen die zwarte (verbrande) stippen op de korst.
 
Mooi. Jacobs makend lekker. 😋
Ik ben nog steeds met mijn deeg aan het klooien. 🤬
 
Nooit geweten,er staat leopord moet dat Leopard zijn of klopt t zo?
Scherp :ROFLMAO:

Mooi. Jacobs makend lekker. 😋
Ik ben nog steeds met mijn deeg aan het klooien. 🤬
Ik kan het recept van Vito iacopelli met poolish zeker aanraden, mits je Napolitaanse stijl wilt bakken! Daardoor krijg je zoveel lucht in je deeg!

Zie het recept wat ik gebruik, maar let op je kamer temperatuur. Als het warmer is dan +- 21 graden dan is die laatste 3 uur geen 3 uur. Zodra de ballen verdubbeld zijn is het klaar. Zijn ze klaar voordat je gaat bakken dan kan je ze in de koelkast zetten.

Pizza recept poolish (65%) 280 gr ballen
300 gr water
300 gr bloem
5 gr gist
5 gr honing
Mengen en 1 uur Rusten op kamer temperatuur
Daarna 20 uur in de koelkast
5 uur voor bakken eruit halen
1 uur kamer temperatuur laten komen

Weer toevoegen:
365 gr Bloem
132 gr Water
15 gr zout
1 uur rusten in bulk kamertemperatuur
Dan bolletjes maken en 3 uur laten rusten kamertemperatuur
 
Prachtige pizza!
 
Terug
Bovenaan Onderaan