BasBQ
Beef en Steak

Masterbuilt ervaringen

@bart_dewulf Ja kolenmaand eruit, dan die metalen ronde plaat eruit en dan pas ben ik bij t rond gaat waar al het as ligt.
Moet de metalen plaat er eigenlijk wel in als ik een kolenmand gebruik?
Heb ik ook gedaan. Alhoewel mijn as echt bijna alleen maar "zand" is. Wil niet dat hij verstopt raakt.

To BBQ or not to BBQ is no question at all..
 
Die bodemplaat heb ik er gewoon uitgehaald, ik ben verrast over hoe makkelijk het werkt met een mand, ik steek 'm nu veel makkelijk aan.
Na afloop even schudden en het gruis en de as wegvegen. Dit had ik eerder moeten hebben.
Nu ben ik ook overtuigd. Die gietijzeren bodemplaat gaat eruit!
 
Ik heb de RVS Kolenmand voor je Kamdo Joe Classic 1 gekocht voor de Masterbuilt, dure aanchaf maar zit er goed uit. Alleen waar zijn die 4 haken voor?



Bekijk bijlage 17184

Screenshot_20210308-211728_Samsung Internet.jpg
 
Heb de D&C gekocht van Onlyfire Volgens mij gewoon het zelfde als die van Kamdo Joe. Roosters zien er eer ook goed uit, lijken ook op de van Kamado Joe. Deflector plates zijn wat dunner dan die van KJ. Past allemaal perfect, KJ Gietijzer maan past als een zonnetje.
 
@Samplex Mocht je daar bang voor zijn, ik denk dat het wel meevalt, zoveel regen valt er niet door een gat van 15 (?) cm doorsnee. Om precies te zijn, bij elke mm regen die valt er, mits loodrecht naar beneden, en je topvent eraf, 0.017 L water, ofwel 17 ml, in je kamado.1 mm regen is 1 liter water op een m2=10000 cm2. Het topvent gat is als ik van 15 cm doorsnee uitga, 177 cm2.
Als van de margrietschijf alleen de gaatjes open zijn, 1 cm2 per stuk (?) schiet de hoeveelheid alweer enorm naar beneden tot verwaarloosbaar. Per mm regen komt er dan 0.0006 liter water je kamado in. Dat is niet merkbaar.

En anders zou ik hiervoor gaan. De parasol dan.
1615542644945.png
 
Laatst bewerkt:
ja dan regent t toch naar binnen en koelt de egg toch af.

Denk je nu echt dat er veel regen binnen komt door die paar gaatjes van 1mm bovenaan? Zelfs als je de margriet helemaal open zet, komt er nauwelijks water binnen. En de druppen die erin komen, zijn verdampt voordat ze je vlees raken. En de keramiek is voldoende dik om niet snel af te koelen.
 
Goedendag,

ik vroeg mij het volgende af! Ik zie veel D&C modellen, sommige compleet en een aantal incl de onderdelen. Nu ben ik een set tegengekomen op Bol voor 70€. Zijn er hier leden die ervaring hebben met die set?

(weet niet of linken naar Bol mag, dus niet gedaan)

gr
 
De devide en conquer aanbiedingen op bol zijn prima. Even goed kijken wat je afmetingen zijn van je kamado en vuur ring.
 
De devide en conquer aanbiedingen op bol zijn prima. Even goed kijken wat je afmetingen zijn van je kamado en vuur ring.
Ik heb mij kort al voorgesteld :)

ik heb de Masterbuilt en hopelijk komt deze eind maart ergens. Ik neem aan dat de 21inch variant past op de Masterbuilt?
 
Terug
Bovenaan Onderaan