Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Ik neem altijd de dikbevleesde ribben van de Makro en bereid ze volgens de 321 methode.
03:00 uren roken
01:15 inpakken/stomen
00:45 - 1:00 uitpakken en 2x lakken
Ik had nog 1 Sparerib in de diepvries en had geen zin om een hele dag te staan bbq’en. Daarom de hot & fast aka Easterwood methode van Frits eens uitgeprobeerd.
Een dikbevleesde Sparerib in de rub gezet en de Kamado op 160 graden opgestookt. Een paar blokjes kersenhout toegevoegd en uiteraard...
Ik heb hier een bij elkaar geraapt setje messen, elk met zijn eigen specifieke doel. Opinel, een Duits merk waarvan ik de naam ben vergeten en een 2 tal van de spaaractie. Mits goed geslepen doen ze het prima, dat vind ik het allerbelangrijkste. Ik heb dus geen messen tik maar wel graag een...
Roest (corrosie) kan door 'besmetting' komen. Als je een onedel materiaal slijpt (een materiaal dat kan gaan corroderen) blijven er spaantjes in je slijpsteen zitten. Deze spaantjes kunnen op je mes komen en gaan corroderen. Daarmee 'besmet' je als het ware edel staal en gaat het toch corroderen.
Om het verhaal even volledig te maken, ik ben in mijn jonge jaren werkzaam geweest als fijnmechanisch gereedschapmaker, ik heb dus wel wat 'feeling' met metaal. Tot nu toe gebruik ik een setje wetstenen om de messen scherp te maken. De welbekende tomaat is mijn referentie. Als ik die niet meer...
Ik ben opzoek naar een messenslijper en zie dat er vanalles verkrijbaar is in diverse prijsklassen. Ik vraag me af of er voor een leuk prijsje iets verkrijbaar is dat een goed resultaat geeft. Het is puur voor eigen gebruik. Ik zag een Wustenhof en een Le Creuset. Beiden met goede reviews maar...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.