Beef en Steak

Recente inhoud door Smokie.

  1. Smokie.

    Houtskool aanbiedingen

    We staan weer aan het begin van het nieuwe seizoen. Iemand nog aanbiedingstips?
  2. Smokie.

    Rocket stove XL

    Toppie!
  3. Smokie.

    Weber WGA, onderrooster zo krom als een hoepel.

    Het is een zwaar rooster, misschien wel te zwaar voor het doel. Voor wat betreft de afmetingen die kun je met een haakse slijper wel aanpassen. Ik heb zelf enkele jaren geleden een oudere 47 cm Kettle weggedaan. Hiervan was de kwaliteit echt beter dan van de huidige. Op de geroemde Weber...
  4. Smokie.

    Weber WGA, onderrooster zo krom als een hoepel.

    Deze zie ik bij Hornbach staan. Qua breedte zou het met 24 cm net wel of net niet kunnen passen. Qua lengte moet er wel iets vanaf. Lichter zal de WGA zeker niet worden maar ik gebruik hem toch alleen maar thuis dus het gewicht speelt nauwelijks een rol.
  5. Smokie.

    Weber WGA, onderrooster zo krom als een hoepel.

    Dat station ben ik eigenlijk al een beetje gepasseerd. Liefst een degelijk onderrooster.
  6. Smokie.

    Weber WGA, onderrooster zo krom als een hoepel.

    Dat is een mogelijkheid. Ik heb van hem het zware RVS grillrooster. Niet goedkoop maar prima kwaliteit.
  7. Smokie.

    Weber WGA, onderrooster zo krom als een hoepel.

    De Weber Go Anywhere staat bekend om de leuke, zinvolle en minder zinvolle modificatieprojecten. Sommigen gebruiken hem jarenlang standaard uit de verpakking en anderen modificeren alles wat los en vastzit aan deze kleine leuke BBQ. Zelf hebt ik de luchtschuiven en het grillrooster vervangen. De...
  8. Smokie.

    Mijn WSM ervaringen

    Mijn ervaring is ook dat de WSM, mn in het begin van een sessie niet zo snel reageert op de luchtschuiven. Ik begin meestal met 3/4 kleine brikettenstarter brandende briketten volgens de minionmethode en laat het tussenstuk en deksel even weg om de briketten flink wat lucht te geven. Als ik de...
  9. Smokie.

    Oerhammetjes via de 3 2 1 methode op de Weber WSM.

    Inderdaad, whatever. Ik vond ze ook bijzonder lekker.
  10. Smokie.

    Oerhammetjes via de 3 2 1 methode op de Weber WSM.

    Inderdaad, ik laat de bark even wat aandrogen zodat deze weer mooi stevig is.
  11. Smokie.

    Gerookte kipfilet

    Zien er mooi uit. De kipfilet goed droog maken voor het roken helpt ook behoorlijk om een mooi kleurtje te krijgen. 4 uren is wel best lang maar het zijn flinke filets zo te zien.
  12. Smokie.

    Oerhammetjes via de 3 2 1 methode op de Weber WSM.

    Afgelopen weekend Duroc Oerhammetjes van de Heyde Hoeve gemaakt op de Weber WSM. Ik heb de, min of meer, 3 2 1 methode toegepast. Hammetjes goed ontvliezen. Er zit nogal wat vlies op dus je bent er wel even zoet mee. Lichtjes voorzien van wat zonnebloemolie en voorzien van rub. In dit geval...
  13. Smokie.

    Top kokosbriketten van dit moment?

    Ik merk dat ik steeds minder kritisch kijk naar de brandstof. Briketten die gisteren goed waren zijn vandaag minder en omgekeerd. Uiteraard laat je de echte rommel links liggen maar het is niet dat ik persé het ene of het andere merk moet kopen. Ook zonder het hier geprezen, vrij dure en lastig...
Terug
Bovenaan Onderaan