Beef en Steak

Recente inhoud door Smokie.

  1. Smokie.

    Longhaas in mosterd marinade

    Dat ziet er goed uit 👍 Vandaag ook een stukje meegenomen van de Makro. Verwijder je de zeen ook echt of wordt de longhaas gewoon doorgesneden ter plekke van de zeen?
  2. Smokie.

    Nieuwe Kamado, Monolith One.

    Ik heb een beetje rondgekeken en rondgelezen en had een goed gevoel bij dit merk qua kwaliteit en ik heb het idee dat hij goed doordacht is. Daar waar ik bij de Basic wat dingetjes miste is de nieuwe One serie een goede stap vooruit. The Basterd is ook nog een overweging geweest maar waar die...
  3. Smokie.

    Nieuwe Kamado, Monolith One.

    Ze waren ook heel erg lekker. Leuk om de Kamado een beetje te leren kennen.
  4. Smokie.

    Nieuwe Kamado, Monolith One.

    Ik heb de WSM van de hand gedaan. Veel plezier van gehad maar ook een erg specifiek toepassingsgebied. Bij mij met name procureur (pulled pork) en spareribs. Ik gebruikte hem daardoor echt te weinig. De Kettle en de WGA heb ik wel gehouden.
  5. Smokie.

    Nieuwe Kamado, Monolith One.

    Na een aantal jaren Weber Kettle, Smokey Mountain en Go Anywhere besloten om me ook eens aan de Kamado te wagen en een Monolith One gekocht met diverse toebehoren. Vandaag de eerste sessie gedaan om “Mono” te leren kennen. Anders, ja. Moeilijk, niet echt. Ik had nog wat Oerhammetjes aka Pig...
  6. Smokie.

    Verpakkingsmateriaal van dierenvoeding gevonden in houtskoolverpakking The Bastard

    Stenen, plastic, touw. Daarom kiep ik nooit houtskool of briketten direct uit de zak in de BBQ maar in een doos om te kijken of er geen rommel in zit.
  7. Smokie.

    Monolith, heat deflector vrij klein.

    Inmiddels, dankzij info van groepslid Ron,besloten om een Monolith One aan te schaffen. Ik kijk er al naar uit om hem in gebruik te nemen.
  8. Smokie.

    Schoonmaken RVS koekenpan

    Ook ooit Fissler RVS pannen gehad. Ik vond het niks. Zoals je zegt veel onderhoud. Ik weet nu nog niet wat ik fout deed. Ik heb nu 2 DeBuyer pannen die ik bijna dagelijks gebruik. Als ze eenmaal goed zijn ingebrand heb je heel weinig onderhoud.
  9. Smokie.

    Wga vs briketten

    Omdat ik de WGA juist gebruik voor het snelle ongecompliceerde grillwerk gebruik ik meestal houtskool. Dan ben je vaak al binnen een kwartiertje aan de gang. Meestal gebruik ik de wat fijnere houtskool die voor andere BBQ's wat minder geschikt is.
  10. Smokie.

    Monolith, heat deflector vrij klein.

    Momenteel in de race voor een nieuwe Kamado. Mijn oog is gevallen op Monolith One 55. Past binnen mijn budget. Duitse degelijke kwaliteit en een dealer vlak hier in de buurt. Het lijkt echter alsof de heat deflector vrij klein is in verhouding tot de binnendiameter van de Kamado. Zijn er...
  11. Smokie.

    Pulled Pork... inpakken of niet

    Ik doe een soort van 3 2 1 methode. Roken, inpakken in Alu en daarna uitpakken en nog een half uurtje terugleggen. De bark wordt dan weer mooi stevig.
  12. Smokie.

    Welke kleine Kamado erbij?

    Neem een Weber WGA of een 47 cm Kettle. Vaak zie je de Kettles in prima staat voor weinig op Marktplaats.
  13. Smokie.

    voorstellen

    Heb je inmiddels je keuze gemaakt? Ik ga van het weekend ook eens kijken naar zo'n Monolith One 55.
  14. Smokie.

    Houtskool aanbiedingen

    We staan weer aan het begin van het nieuwe seizoen. Iemand nog aanbiedingstips?
  15. Smokie.

    Rocket stove XL

    Toppie!
Terug
Bovenaan Onderaan