BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Smide

  1. Smide

    Ooni Koda 12 (en 16)

    Zelf heb ik nu een paar maand de Fyra, echt een prachtige uitvinding. Werkt top met de pellets valt niks op aan te merken.
  2. Smide

    2 pizza's in één bge

    Leuk project, persoonlijk zou ik eens testen zonder het multirek. 1 pizzasteen op de heat deflector(misschien met een kleine spacer er tussen) en dan op een rek er boven pizza 2. Dan kom je minder ver van je hittebron af. Maaaar, je pizza's zien er overheerlijk uit, goed werk!
  3. Smide

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Afgelopen week mijn nieuwe Hendi gehaktmolen ontvangen. Dit weekend gelijk even getest met een batch voor rookworsten. Echt heel blij mee, de westmark is nu niet meer nodig.
  4. Smide

    Van inspiratie naar daden: Zeeuws Spek

    Dat wordt erg lekker🤤
  5. Smide

    Zeeuwsspek in de maak

    Ik probeer het vanavond te gaan doen maar dat kan uitlopen naar zaterdag.
  6. Smide

    Gefermeteerde Tropical saus (Mild pittig)

    Nu de pot inmiddels 2 weken staat even een update. Er is eigenlijk vrij weinig zichtbaar, het water heeft wat meer kleur gekregen en geeft een heerlijke geur af. Je ziet zo nu en dan luchtbellen stijgen en als je de pot wat beweegt zie je het los komen. Naar mijn idee gaat het nog top. Wat...
  7. Smide

    Zeeuwsspek in de maak

    Hallo grillers, Vandaag even wat zeeuwsspek voorbereid om na een weekje te marineren op de WSM te kunnen roken. Begonnen met een stuk buikspek van iets meer als 2KG. Na het stuk te hebben droog gemaakt het verdeelt in 8 kleinere delen. Nu was het tijd voor de kruiden en smaakmakers, dit...
  8. Smide

    Hot Sauce - Gefermenteerde Rode Pepers met Framboos!

    Ziet er uit als een prachtig product in the making. Jou vorige saus is echt heerlijk. Ben benieuwd!
  9. Smide

    Eerste Pulled Pork

    Dat ziet er echt heerlijk uit, normaal is de salade een bijzaak bij zo'n lekker stuk vlees voor mij maar ook de salade ziet er heerlijk uit😍
  10. Smide

    1e keer ribs met hickory

    Ziet er wel goed uit, hickory vind ik zelf ook te zwaar voor ribs. Een stuk appel vind ik dan meer op zijn plaats.
  11. Smide

    Eerste keer verse worst maken

    Ja die ziet er ook heerlijk uit. Bedankt voor de tip. Het maken van worsten, zowel vers als gedroogd trekt mijn aandacht. Ik ga hier zeker meer van delen de komende tijd op het forum.
  12. Smide

    Eerste keer verse worst maken

    @Ridevi71 bedankt, ja die ga ik zeker proberen. Ik denk dat ik de Chorizo morgen of maandag nog ga maken.
  13. Smide

    Gefermeteerde Tropical saus (Mild pittig)

    @mrooding dit is een Kilner 3 liter pot met daarom inderdaad het waterslot. De deksel van deze pot is een zacht rubberen dop. Er zitten 2 halve maan stenen bij die je op je inhoud legt zodat deze altijd onder je pekel niveau zit.
  14. Smide

    Eerste keer verse worst maken

    Hallo, Vandaag mijn eerste keer verse worst wezen maken. Met de worstenbijbel als guideline de Kip Jalapeno worsten wezen maken met wat Cheddar als toevoeging. Moet nog even een worstenvuller hebben wat met de gehaktmolen vullen bevalt me niet echt, maar voor alsnog kan ik er mooi mee...
  15. Smide

    Gefermeteerde Tropical saus (Mild pittig)

    Het is niet zo dat het niet zonder kan, het kan prima zonder maar vond het zelf wel fijn. Als je er geen waterslot op hebt zal jij zelf zo nu en dan moeten ontluchten door de deksel los te maken.
Terug
Bovenaan Onderaan