BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door RomainZ

  1. RomainZ

    Gietijzer bewaren

    Bij mij liggen mijn gietijzeren spullen ook in een niet geïsoleerd stalletje. Door het gietijzer na gebruik en het reinigen (zonder detergenten!) lichtjes met olijfolie in te smeren, heb ik tot op heden geen problemen met roestvorming.
  2. RomainZ

    Vlees zakt door de spies heen

    Wat meer paneermeel gebruiken kan ervoor zorgen dat de vleesmassa wat droger gaat aanvoelen en minder gemakkelijk van de spies gaat afschuiven. Verder zou je onderaan de spies een afstand clip voor je temperatuur sensor kunt plaatsen, die alles een beetje op z'n plaats gaat houden...
  3. RomainZ

    Gas BBQ Weber Traveler Stealth edition

    Ik heb er ook nog aan zitten denken. Alleen dat beide verkoopsites verziekt worden door fake accounts en fake voorstellen.
  4. RomainZ

    Gas BBQ Weber Traveler Stealth edition

    Beste, Eind vorig jaar heb ik deelgenomen met een eindejaarsactie van Weber. Nu blijkt dat ik een Weber Traveler gas BBQ heb gewonnen. Niet dat ik wil klagen hoor... ☺️, maar zelf heb ik enkel maar ervaring met mijn Weber Kettle op houtskool (waar ik nota bene zéér tevreden over ben!). Sterker...
  5. RomainZ

    Whiskey roken?

    Als liefhebber van peated whisky's volg ik dit topic met veel belangstelling 😉🥃
  6. RomainZ

    Pendergast Amsterdam

    🤔... persoonlijk vind ik de bark wat aan de donkere kant. Maar ja... over smaak valt niet te discussiëren hé zolang jij het maar lekker vindt!
  7. RomainZ

    St Louis stijl ribs (1e keer)

    Met bakje appelsap bedoel je dat je appelsap in je lekbak doet ipv water?!🤔
  8. RomainZ

    Van direct naar indirect

    Bedoeling is dat het vlees aangeschroeid wordt, vooraleer je het vlees gaat laten sudderen op een vuurtje. Zelf gebruik ik eerst een hoeveelheid houtskool (Deze zorgt voor een veel heviger vuur) ipv briketten en bak het vlees -met wat echte boter- aan in mijn DO. Hierdoor krijg ik een mooi...
  9. RomainZ

    Zoete paprikapoeder zelf koud roken...

    Tja... Ik noem het niet echt 'werk', maar een leuke bezigheid ☺️😉
  10. RomainZ

    Zoete paprikapoeder zelf koud roken...

    Ik heb enkele dagen geleden zeer fijn gemalen zoet paprikapoeder, in een lokale Turkse kunnen aankopen (300g voor €4,98). Ik heb het paprikapoeder op een fijnmazig spatdeksel gestrooid en gedurende een 10-tal uur met een CSG gevuld met eikenhoutmot gerookt. Het paprikapoeder was helemaal niet...
  11. RomainZ

    Zoete paprikapoeder zelf koud roken...

    Ik heb hier toevallig onlangs naar gezocht in de Jumbo en Carrefour... en in deze winkels was specifiek de gerookte paprika één van de duurste kruiden die daar in de schappen stond...🥴 Ik zal bij mijn volgende bezoek in bovengenoemde grootwarenhuizen de prijzen eens noteren en hier plaatsen ter...
  12. RomainZ

    Zoete paprikapoeder zelf koud roken...

    Leuk! Ik ga het komende weekend uitproberen...
  13. RomainZ

    Zoete paprikapoeder zelf koud roken...

    Beste forumleden, Bij onze lokale Turkse voedingswinkel verkopen ze heel goedkoop gedroogde zoete paprikapoeder. Daar gerookt paprikapoeder hier nogal duur is, speel ik met de gedachte om een partijtje hiervan voor eigen gebruik zelf te roken. Heeft er iemand van jullie ervaring met het zelf...
  14. RomainZ

    Pulled pork vraagje

    Het vlees gaat bij mij rechtstreeks indirect op de BBQ met een lekbak , gevuld met kokend water onder het vlees. Na het inpakken en van zodra het vlees botermals is, wordt die in een lekbak gepulled en gemengd met de eindsaus.
  15. RomainZ

    Wat roken jullie koud?

    Neem je dan een blok jonge kaas om te roken? Hoe lang laat je deze dan roken?🤔
Terug
Bovenaan Onderaan