Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Het is al weer een tijdje terug dat ik pulled pork heb gemaakt. Dus ik dacht die zetten we op het programma van vandaag.
De voorgaande pulled pork gemaakt volgens wedstrijd pp recept van bbq-nl.com. En ja die bevalt zo goed, dat ik hem vandaag maar eens precies weer zo ga maken.
Procureur van...
Vandaag mijn eerste beer can chicken gemaakt. Een heel kippie in de rub gezet en op een blikkie radler gezet. Had mijn twijfels over de stabiliteit. Zeker omdat er veel mensen met van die BCC standaardjes werken. Maar ik vond de kip best stabiel staan op zijn blikje.
Ik wou de kip in eerste...
Afgelopen weekend een porchetta in elkaar gezet. Mooi stukje buikspek met zwoerd van 1,6 kg hiervoor gebruikt.
Een avond ervoor de buikspekswoerd in de baking soda en zout gezet en in de folie ingepakt. Vervolgens een avondje in de koelkast gezet.
Op zondag een vulling gemaakt. Ui en knoflook...
Was inderdaad goed. Had een beetje twijfel over de enchillades. Ik dacht dat de saus overkill zal worden (kaas en cream fresh). Maar was goede combi. Sommige items uit het originele recept vervangen voor wat we in Nederland beschikbaar hebben. Cheddar cheese gebruikt. Ook het pepergehalte iets...
Hoi. ik heb de inspiratie van de onderstaande bronnen.
Toen ik alles in de ovenschaal had gedaan. 15 min. mee laten draaien op temp 105 graden. Daarna op 190 en 175 graden.
Ik had vandaag verschillende temperaturen dus ik moest wel even goed timen om een beetje uit te komen...
hallo mede bbqers,
vandaag maar even weer eens een middagje bbq gedaan. Doel was om bij alle gerechten de bbq erin te betrekken.
Eerste gerecht waren moink balls en sea turtle eggs. Het e.e.a bereid volgens noskos. Moink balls had ik al een keer eerder gemaakt. Sea turtle eggs nog niet eerder...
Ja en dan het hoofdgerecht de brisket. Zoals eerder beschreven had die sneller de eindtemperatuur bereikt dan ik had verwacht. We gingen uiteindelijk om 18:30 uur de brisket eten. Dus deze lag al vele uren in een aluminium folie in een deken gewikkeld in een piepschuim doos. De temperatuur was...
Naast de brisket hadden we nog een paar speklollies gemaakt en maismuffins als starters ( boek smokey goodness 3). Ook deze gingen op de bbq en waren boven verwachting lekkerrrrrr. Heb alleen een foto van de maismuffins op de bbq.
We waren met zijn 8 en dus er is wel wat overgebleven. Maar toch een goede 2/3 opgegaan. We hadden wat voorgerechten en bijgerechten. Het was lekker genoeg dat iedereen meer dan normaal qua vlees zal eten.
En de eindtemperatuur is bereikt. 12:30 was de temperatuur 92 graden celcius. Nou in ieder geval wel op tijd klaar voor het avondeten. Heb nu het vlees in nieuw aaluminiumfolie gewikkeld en vervolgens een oude deken erom heen gedaan. Vervolgens het gehele zwikkie in een piepschuim doos gedaan...
72 graden had die bereikt na 09:30. Maar even feestelijk ingepakt in aluminiumfolie. Heb de temperatuur van de bbq iets verlaagt naar 95 graden. Momenteel rond 11:00 uur is het vlees inmiddels op 81 graden. Dus ik laat hem denk nog even zo op 95 graden om langzaam te garen en niet te vroeg...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.