- Berichten
- 40
hallo mede bbqers,
vandaag maar even weer eens een middagje bbq gedaan. Doel was om bij alle gerechten de bbq erin te betrekken.
Eerste gerecht waren moink balls en sea turtle eggs. Het e.e.a bereid volgens noskos. Moink balls had ik al een keer eerder gemaakt. Sea turtle eggs nog niet eerder. Beide super lekker maar moink balls blijven toch het lekkerst.
Ik had voor de moink balls en sea turtle eggs een hele kip low and slow gemaakt. Deze 1,5 uur op 150 graden. Super sappig resultaat. Vervolgens de kip uit elkaar getrokken en enchillades ervan gemaakt. Saus en recept van deze enchillades gemaakt volgens recept van “how to bbq right” (youtube). De rolletjes gemaakt tijdens de bbq sessie van de moink balls. Nadat de bbq weer vrij kwam dit gerecht afgemaakt op 175 graden 30 min. Dit was een top gerecht.
Daarnaast nog even bijgerecht gemaak smoked ratatouilla. Dit volgens traeger recept. Nog aan de saus wat creme fraishe toegevoegd. Dit het wat romiger te maken.
In de tussentijd ook nog even cinnamon rolls gemaakt volgens noskos recept. En deze nadat de bbq vrij kwam afgebakken. Super desert. Alleen de frosting vond ik wel wat te zoet.
Uiteindelijk heeft iedereen genoten van het eten. Heb niet veel fotos maar heb er wel wat om te posten.
vandaag maar even weer eens een middagje bbq gedaan. Doel was om bij alle gerechten de bbq erin te betrekken.
Eerste gerecht waren moink balls en sea turtle eggs. Het e.e.a bereid volgens noskos. Moink balls had ik al een keer eerder gemaakt. Sea turtle eggs nog niet eerder. Beide super lekker maar moink balls blijven toch het lekkerst.
Ik had voor de moink balls en sea turtle eggs een hele kip low and slow gemaakt. Deze 1,5 uur op 150 graden. Super sappig resultaat. Vervolgens de kip uit elkaar getrokken en enchillades ervan gemaakt. Saus en recept van deze enchillades gemaakt volgens recept van “how to bbq right” (youtube). De rolletjes gemaakt tijdens de bbq sessie van de moink balls. Nadat de bbq weer vrij kwam dit gerecht afgemaakt op 175 graden 30 min. Dit was een top gerecht.
Daarnaast nog even bijgerecht gemaak smoked ratatouilla. Dit volgens traeger recept. Nog aan de saus wat creme fraishe toegevoegd. Dit het wat romiger te maken.
In de tussentijd ook nog even cinnamon rolls gemaakt volgens noskos recept. En deze nadat de bbq vrij kwam afgebakken. Super desert. Alleen de frosting vond ik wel wat te zoet.
Uiteindelijk heeft iedereen genoten van het eten. Heb niet veel fotos maar heb er wel wat om te posten.