BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door MichielW

  1. M

    Gerookte eendenborst

    Dank, hij (zij?) gaat er zo op!
  2. M

    Koud gerookte eendenborst vraag

    OK dank. Ik heb een niet zo dikke (wordt onderdeel van een voorgerechtje) en dacht het te proberen met 10 uur pekelen, 12 uur drogen en 5 uur roken
  3. M

    Koud gerookte eendenborst vraag

    Ik dacht meer aan uren...net zoals de zalm dus maar dan korter pekelen (droog). Het gaat om roken, niet om eendenham (ook erg lekker)
  4. M

    Koud gerookte eendenborst vraag

    Als ik eendenborst koud wil roken, hoe lang moet ik die dan pekelen en drogen? En op het rooster vel onder of boven? Dank!
  5. M

    Lamsrack met wat lekkere dingetjes (zelf '' trimmen best lastig)

    Die gaat er vnvd bij mij op! Even schroeien en dan indirect dus? Ik doe veel reverse sear maar durf dat nu niet zo goed. En had je een rub?
  6. M

    Picanha 1e keer. Lekker lekker.

    Viel mij ook op ja, ik blijf altijd tot ik het vlees net niet raak, bij bv de eendenborst ook. Maar smaak = smaak!
  7. M

    M'n allereerste Pulled Pork

    Hoe lang had je de rub erop voor je hem op de BBQ legde? Ik heb er 1 van de Makro (2,5 kg) en die gaat er morgen op
  8. M

    Gevlinderde kip

    Dat ga ik vanavond proberen! Ik hannes altijd met verschil in temp tussen de filet en de poot, dus het wordt vlinderen. Net ook de video van Dennis/Noskos bekeken dus dat moet goedkomen!
  9. M

    Picanha

    Ik ga vnvd voor het eerst picanha maken en zie zoveel manieren...na een uurtje studeren (echt  B-)) zat het me toch nog niet lekker en zocht ik verder. Toen zag ik jouw manier en die spreekt met wel aan! Ook het gezelligst voor mijn bezoek trouwens ;-). Dank dus, dit gaat 'm worden vnvd, alleen...
  10. M

    koud gerookte zalm bewaren

    Dank!  B-)
  11. M

    koud gerookte zalm bewaren

  12. M

    Sous vide en BGE

    Dank Frits! Ik zie dat ik iets raak en houd me uiteraard aan de regels van het forum. Dat dingen escaleren is natuurlijk doodzonde. Maar ik heb nog geen/weinig inhoudelijk commentaar gezien. Mijn gevoel zegt dat het een beetje zonde is van mijn ei om hem alleen maar te gebruiken om af te grillen...
  13. M

    Sous vide en BGE

  14. M

    Temperatuur lezen

    Vandaag weer eendenborst gemaakt en die wilde ik op 90 gr garen. Toen de Meater opliep naar 102 gr ben ik de klepjes dichter gaan doen maar ook nu liep hij door, en lang ook. Wel tot 123 gr, met als gevolg dat de borst in 26' de kerntemperatuur al bereikt had, waar ik 45' wilde. Best irritant...
  15. M

    Temperatuur lezen

    Dat is een goed idee! Want wat heb je anders aan de thermometer vroeg ik me af. Logisch dat ie de temp in de dome meet maar je wilt natuurlijk weten hoe heet het bij het rooster is. Ga ik ook doen
Terug
Bovenaan Onderaan