BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door mafkACE

  1. M

    Barbecue Sauces, Rubs, and Marinades--Bastes, Butters & Glazes, Too

    Ga ik wel vanuit, in de mijne zit niet voor niets de ondertitel, bastes butters and glazes too. 😅
  2. M

    Barbecue Sauces, Rubs, and Marinades--Bastes, Butters & Glazes, Too

    Dat is boek 1 denk ik, die staat ook al ergens in de lijst in deze sectie. Edit: zelfs nog op de 1e pagina van de boekenplank. https://www.bbqgenootschap.nl/threads/sauces-rubs-and-marinades-steven-raichlen.192/
  3. M

    Hele big op zelfgemaakte bbq oven.

    Beetje een variant op wat rodney scott doet, whole hog BBQ. Die maakt 't met cinder blocks, soort van holle cement stapelblokken en betonijzer en kippengaas. 😁
  4. M

    Handvatten van de weber firepit vervangen.

    Ja, denk ik wel. Maar ik ben daar niet altijd een fan van. En hij zit op de firepit, de vorige set is er na een aantal jaar afgebrand. Of olie dan een goede keuze is? 😅
  5. M

    Handvatten van de weber firepit vervangen.

    Ze zitten erop. Ik denk dat ik ze nog met de brander kort ga behandelen om de nerf wat herkenbaarder te krijgen. Voor zover die erin zit.
  6. M

    Paar vragen: Buccan Lismore

    Die gaten zorgen voor de zuurstof in je mengsel om het brandbaar te maken. Als ze geen elektrische ontsteking hebben steek je ze meestal het beste met een lange aansteker aan IN de BBQ. Wat is een kleine gascilinder? Gasflessen bij kamperen gaat normaal over kg's. En ja, die gasflessen zijn...
  7. M

    Handvatten van de weber firepit vervangen.

    Shit, verkeerde sectie, mag deze naar de huisvlijt?
  8. M

    Handvatten van de weber firepit vervangen.

    Al enkele jaren staar ik tegen mijn firepit aan zonder hout on de handvatten. Die zijn na jaren flink gebruik "weggebrand". Vandaag maar naar de houtatapel gelopen en een stukje walnoot gezocht zonder scheuren. Helaas daar geen foto's van, maar zo ziet het er nu uit. Splijten, ontbasten en...
  9. M

    Beenham op hooi....leuk bedacht....minder gelukt

    Heeft het spek misschien de rook ook van je hammetje af gehouden? Dat is toch weer een extra laag.
  10. M

    Hout, hout, hout.

    Met schors kan ook gewoon hoor :D
  11. M

    Oklahoma Smoker

    ik heb een redelijk kleine smoker, als ik die rond de 110 - 120 wil houden kan ik echt niet veel brandstof tegelijk stoken, maar dat beetje wat je erin doet, is wel relatief snel weg, 20 minuten, 30 max...
  12. M

    Oklahoma Smoker

    Als je smoker niet heel groot is, is om het uur bij vullen ook om het uur aansteken...
  13. M

    Hickory, Pecan, Mesquite waar te koop

    Je hebt helemaal gelijk, wist ik ook wel 😅
  14. M

    Hickory, Pecan, Mesquite waar te koop

    walnoot schijnt vergelijkbaar te zijn met mesquite, daar heb ik nog wel flink wat van liggen
  15. M

    Koudgerookte knoflook

    Dit werkt alleen met gedroogde knoflook denk ik he? Niet met echt verse? Gedroogde knoflook hier in huis wisselt heel erg, biologische kan soms bijna direct uitlopen, terwijl de niet bio vaak gesprayed is om niet te kiemen. Soms houdt ook de bio het in de kelder maanden uit, maar voor de niet...
Terug
Bovenaan Onderaan