- Berichten
- 5.532
Koudgerookte knoflook die rook je niet zozeer voor de smaak maar meer voor de houdbaarheid
Als je het goed doet dan sterft de kiem van de knoflook en loopt hij niet meer uit, doe je het minder goed dan vertraagt de groei van de kiem.
De Fransen roken alleen knoflook van goede kwaliteit, vandaar dat ik bij de groenteman Franse roze knoflook heb meegenomen.
Ik heb al een keer een experiment gedaan met de doorsnee chinese knoflook. En die waren na 3 maanden nog heel goed. Normaal gesproken kan ik die na 2-3 weken weggooien.
De knoflook heb ik 20 uur (2x een volle CSG)
Op/in de oude vertrouwde WGA gerookt. Bederfelijke zaken zoals Zalm rook ik uitsluitend als het buiten goed koud is. Knoflook kan de hogere buiten temperatuur wel hebben.
Start 1e rooksessie
Start 2e rooksessie
Eindresultaat
Als je het goed doet dan sterft de kiem van de knoflook en loopt hij niet meer uit, doe je het minder goed dan vertraagt de groei van de kiem.
De Fransen roken alleen knoflook van goede kwaliteit, vandaar dat ik bij de groenteman Franse roze knoflook heb meegenomen.
Ik heb al een keer een experiment gedaan met de doorsnee chinese knoflook. En die waren na 3 maanden nog heel goed. Normaal gesproken kan ik die na 2-3 weken weggooien.
De knoflook heb ik 20 uur (2x een volle CSG)
Op/in de oude vertrouwde WGA gerookt. Bederfelijke zaken zoals Zalm rook ik uitsluitend als het buiten goed koud is. Knoflook kan de hogere buiten temperatuur wel hebben.
Start 1e rooksessie
Start 2e rooksessie
Eindresultaat