Beef en Steak

Recente inhoud door Just Vodka

  1. J

    Francesinha, monster sandwich uit Portugal

    Ik ben zelf woonachtig in Portugal (Azoren om precies te zijn) en eet graag een francesinha op z’n tijd. Op de Azoren worden ze niet zo vaak gegeten. En als ze gegeten worden zie je dat mensen ze vaak delen in restaurants. En wat bij het maken ook een kunst is, om met de kaas een vocht dichte...
  2. J

    Masterbuilt / Kamado Joe garantie

    Ik hoop voor je dat dit alsnog goed komt. Ik moet nog een claim voor exact het zelfde indienen voor mijn KJBJ3 is gescheurd op exact de zelfde plek. Ben benieuwd of ze de mijne honoreren. Ik ben inmiddels naar het buitenland verhuisd. (Staat niks over in de voorwaarden dat dit een ontbindende...
  3. J

    Poll dus meeste stemmen gelden

    Ribs. Een beef hammer ziet er stoer uit. Maar ik vind het vlees van ribs beter. Betere textuur.
  4. J

    KJ II topvent probleempje??

    Ik had dat poos geleden ook ergens gelezen. Maar helaas heeft de gene die ik pas heb binnengekregen nog steeds verf aan de binnenkant.
  5. J

    Meat Fan

    @Marq Let op, thermistor food probes zijn over het algemeen in twee weerstanden te koop. 100.000 ohm bij 25c en 10.000 ohm bij 25c, soms zie je ook wel eens 3.300 ohm bij 100c (is waarschijnlijk ook gewoon een 10k of 100k maar anders meetpunt) maar meestal zie je 10k en 100k, waarbij de 100k...
  6. J

    nieuw hier! KAMADOJOE CLASSIC 3

    Misschien wel even kijken naar je Ikamand: https://www.bbqgenootschap.nl/threads/ikamand-wordt-niet-meer-ondersteund-door-kamado-joe-dus-niet-kopen.34372/
  7. J

    Meat Fan

    @Marq ik weet niet wat het vermogen van jouw fan is? De BBQguru pit viper heeft een max capaciteit van 10 cfm (0,28 m3 per minuut, of 17 m3 per uur)
  8. J

    Meat Fan

    Bij een kamado zal een fan ook niet continu draaien. Bij de fans die ik ken van fireboard en de BBqguru pit viper die ik gebruik zit ook een schuifje waarbij je de hoeveelheid passieve flow door de fan kan regelen. Dit schuifje help ook met het regelen van de kracht van de fan zelf. Maar bij m'n...
  9. J

    Tri-tip van het spit

    Hickory, zo lekker met rund. (En zeker ook met varken) Reverse sear van een cote de boeuf doe ik ook graag met hickory. Met eik ook lekker. Hickory combineren met fruit hout is ook lekker. Wanneer ik gasten heb gebruik ik meestal geen hickory maar houd ik het bij eiken of beuken evt samen met...
  10. J

    De geur van rook

    Mijn vrouw vind de rook geur niet vervelend. Ikzelf echter wel, niet tijdens het bbqen zelf, maar wel als ik na het verorberen van het resultaat op de bank zit. Zeker m’n haar (heb zelf ook lang haar) Dus inderdaad na het eten onder de douche en schone kleding aan. Zoals iemand eerder al iemand...
  11. J

    Short ribs aan het spit

    Ik heb al meerdere malen short/flat ribs op het spit klaar gemaakt. Dit is voor mij de enige manier hoe ik het nog doe. Ik neem wel altijd een kleiner stuk van 3 ribben. Echt taai heb ik het zelf nog nooit gehad. Dit is de post van mijn eerste poging...
  12. J

    Kamado Joe SloRoller bladdert af

    Ik heb ondertussen alweer een nieuwe, maar die laat ik nog lekker in de doos zitten. Ik ga eerst eens kijken of ik er met een staalborstel nog meer verf af kan krijgen. Als er geen verf meer op zit, kan het ook niet meer op m’n eten vallen.
  13. J

    Bewaren en opnieuw opwarmen - overzicht en duidelijke instructies

    Het maakt bij veel ziekteverwekkers ook uit hoeveel je ervan binnen krijgt. Hoe meer je ervan binnen krijgt hoe groter de kans dat je er (erger) ziek van wordt. Dit is mij altijd geleerd. En hoe meer ziekteverwekkers des te groter de kans op kruis besmettingen tijdens het verwerken van het...
  14. J

    Takoyaki (octopusballen)

    Takoyaki een van m’n favoriete Japanse snacks. En nog mooi uitgevoerd ook. Ik vind jouw manier wel mooi, met tijdens het bakken de octopus plus extra’s toe te voegen. Je ziet ook wel dat Japanners de in kleine stukjes gehakte octopus en de rest al in het beslag verwerken. Da’s voor grotere...
Terug
Bovenaan Onderaan