- Berichten
- 131
Vandaag voor het eerst zowel tri-tip als MOINK balls gemaakt. Verder als bijgerecht zelfgemaakte friet.
We waren met 11 volwassenen, dus er was wel een goede hoeveelheid nodig.
Hier een verslagje van de trip-tip.
Ik had al een keer eerder een 'ezeltje' of 'tri-tip' meegenomen bij de Makro. Deze lag geduldig in mijn vriezer te wachten tot we weer eens een BBQ-feestje zouden hebben. Trouwens een heel betaalbaar stuk vlees: 1,4kg voor 19,60.
Ik wilde de tri-tip graag op het spit doen, omdat ik op de site van Dennis gelezen had dat dat een erg lekker resultaat oplevert.
Naast te bereiding sprak ook het recept van de ancho tri-tip me erg aan.
Alleen bleek de ancho chilli niet zo eenvoudig te verkrijgen (alleen te bestellen via internet, en kwam er gisteren achter).
Uiteindelijk maar besloten om de ancho chilli te vervangen door een beetje cayenne peper (een beetje, want in mijn ervaring gebruik je al snel te veel).
Ter voorbereiding ook een stel filmpjes gekeken over 'cutting against de grain' / 'tegen de draad in snijden'. Ik had hier wel eerder over gehoord, maar wilde zeker weten dat ik goed wist hoe ik moest snijden.
Op de BBQ heb ik gekozen voor 2 hickory chunks.
Verder 1 mandje gebruikt en die goed vol gedaan met hete kolen.
De bereiding van dit stuk vlees viel me erg mee. Het was weinig werk én erg lekker.
Het resultaat van een explosie van verschillende smaken:
Tegen mijn verwachting in ging de tri-tip helemaal op!
We waren met 11 volwassenen, dus er was wel een goede hoeveelheid nodig.
Hier een verslagje van de trip-tip.
Ik had al een keer eerder een 'ezeltje' of 'tri-tip' meegenomen bij de Makro. Deze lag geduldig in mijn vriezer te wachten tot we weer eens een BBQ-feestje zouden hebben. Trouwens een heel betaalbaar stuk vlees: 1,4kg voor 19,60.
Ik wilde de tri-tip graag op het spit doen, omdat ik op de site van Dennis gelezen had dat dat een erg lekker resultaat oplevert.
Naast te bereiding sprak ook het recept van de ancho tri-tip me erg aan.
Alleen bleek de ancho chilli niet zo eenvoudig te verkrijgen (alleen te bestellen via internet, en kwam er gisteren achter).
Uiteindelijk maar besloten om de ancho chilli te vervangen door een beetje cayenne peper (een beetje, want in mijn ervaring gebruik je al snel te veel).
Ter voorbereiding ook een stel filmpjes gekeken over 'cutting against de grain' / 'tegen de draad in snijden'. Ik had hier wel eerder over gehoord, maar wilde zeker weten dat ik goed wist hoe ik moest snijden.
Op de BBQ heb ik gekozen voor 2 hickory chunks.
Verder 1 mandje gebruikt en die goed vol gedaan met hete kolen.
De bereiding van dit stuk vlees viel me erg mee. Het was weinig werk én erg lekker.
Het resultaat van een explosie van verschillende smaken:
- Duidelijke smaak van de rub, met een lekker pitje van de cayenne.
- Stevige rooksmaak van de hickory. De meesten vonden het wel lekker, maar wel aan de stevige kant.
- Heerlijke steaksmaak, goed mals, maar wel wat te kauwen (op de goede manier, niet taai, dus het snijden was goed gelukt).
Tegen mijn verwachting in ging de tri-tip helemaal op!
Laatst bewerkt: