- Berichten
- 546
Vanavond eens short ribs aan het spit gemaakt. Had het hier op het forum zien passeren, geïnspireerd op een filmpje van Pitmaster X.
Eerst bijgerecht gemaakt. Zoete kerstomaatjes uit de tuin in een dressing van olijfolie, wijnazijn, pezo, verse peterselie en sjalotje. Hemels...
Nog wat veldsla erbij en kruidige patatjes in de oven.
Short ribs ingerubd met fleur de sel en zwarte peper. 2 uur laten draaien op de kamado aan 150°C.
Moeilijk om egaal naar 92°C kerntemperatuur te krijgen. Meeste delen zaten er al goed over, 1 dikker stuk zat er wat onder.
Conclusie: niet helemaal mijn ding. Ik wist dat het een wat stevigere bite ging hebben, maar het overgrote deel was toch wel wat te taai. (Niet droog overigens)
Vrouw en kinderen waren helemaal geen fan.
Een tijd geleden had ik voor het eerst short ribs op de klassieke low&slow manier klaargemaakt. Die vond ik toen te mushy van structuur.
Ik zou er graag wat middenin zitten. Geen idee welk recept we volgende keer gaan gebruiken daarvoor. Tips?
Ooit short rib op bbq restaurant gegeten en vond ik toen hemels. Hopelijk kom ik ooit in de buurt...
Filmpje:
Eerst bijgerecht gemaakt. Zoete kerstomaatjes uit de tuin in een dressing van olijfolie, wijnazijn, pezo, verse peterselie en sjalotje. Hemels...
Nog wat veldsla erbij en kruidige patatjes in de oven.
Short ribs ingerubd met fleur de sel en zwarte peper. 2 uur laten draaien op de kamado aan 150°C.
Moeilijk om egaal naar 92°C kerntemperatuur te krijgen. Meeste delen zaten er al goed over, 1 dikker stuk zat er wat onder.
Conclusie: niet helemaal mijn ding. Ik wist dat het een wat stevigere bite ging hebben, maar het overgrote deel was toch wel wat te taai. (Niet droog overigens)
Vrouw en kinderen waren helemaal geen fan.
Een tijd geleden had ik voor het eerst short ribs op de klassieke low&slow manier klaargemaakt. Die vond ik toen te mushy van structuur.
Ik zou er graag wat middenin zitten. Geen idee welk recept we volgende keer gaan gebruiken daarvoor. Tips?
Ooit short rib op bbq restaurant gegeten en vond ik toen hemels. Hopelijk kom ik ooit in de buurt...
Filmpje: