Beef en Steak

Recente inhoud door Free_ltd

  1. Free_ltd

    Op Cederhout gerookte zalm bonbons

    Staan hier ook op het standaard lijstje
  2. Free_ltd

    Eerste keer brisket - wat een aanrader

    Hey, bedankt. Daar kan ik verder mee. Dit jaar voor mij de BBQ wat op een laag pitje. Veel te druk gehad en momenteel ook eventjes mijn gewicht een 15kg laten zakken, waarvan nog 9 te gaan :ROFLMAO: Dus af en toe een lekkere steak kan wel. Ik moet me wel minder zorgen maken, want ik heb...
  3. Free_ltd

    Eerste keer brisket - wat een aanrader

    Dat is voor mij nog de heilige graal. Hetgeen me wat tegenhoud is de timing en je moet met wel wat volk zijn. Zoals ik het nu begrijp heb je er +/-12u over gedaan. En je had nog tot 18u. Dus eigenlijk had je er ook geraakt zonder inpakken? Of best een brisket 'altijd' inpakken voor één of...
  4. Free_ltd

    Eerste keer pastrami

    Staat hier ook nog op de to do list, maar dit jaar is het BBQ'en een beetje stilgevallen. Tijdgebrek en een weegschaal die me deed duizelen.
  5. Free_ltd

    Kies hier de winnaar van de fotowedstrijd - augustus 2025.

    Zitten pareltjes tussen. Twijfel zat tussen 2, maar mogen maar 1 kiezen.
  6. Free_ltd

    Welke looflighter?

    Ik gebruik beiden. Als ik wat lui ben, gooi ik er gewoon wokkels op en als ik wat meer tijd heb, gebruik ik de looflighter. Heb deze al 3 jaar in gebruik en kostte toen €15 in de Action :LOL: Ik heb nu wel ander houtskool bij BBQ Experience had gekocht omdat ik niet snel aan mijn normale...
  7. Free_ltd

    Geen hoge temperatuur Kamado Joe Junior

    Ik had al een 2-tal jaar de KJC en dan kwam de KJJ erbij. En hier hetzelfde. Temperatuur op de grote is makkelijker te regelen als op de kleine. Maar met wat spelen lukt dat wel :)
  8. Free_ltd

    Glasfiber ipv vilt - KJC I ?

    Klopt. Ik heb het al jaren op mijne KJC1. Mijn dealer zei wel om eerst 1 deel te doen en een week of 2 weken later het ander deel. Ik heb het zo gedaan en terwijl ook een hangbloempotje eraan gehangen voor die tijd. De gedachte er achter is dat eerst 1 deel wat platter wordt en daarna het...
  9. Free_ltd

    Vlees webshop

    Paardenvlees is zeer mager en velen BBQ’ers gaan er vanuit als er weinig intramusculair vet in zit, het niet lekker is. Zelf ben ik een andere mening aangedaan omdat ik ook vaak het vetarme Belgisch Witblauw op de Q leg. Reverse sear met een blokje hickory en het is ook een heerlijk stuk vlees...
  10. Free_ltd

    Wit goud a la Flamande

    Zo heb ik de witte asperges het liefste
  11. Free_ltd

    Voorbereiding veur drie daag roëd, gael en greun. Mit de groet van vêrkes Wullem

    Och, Peter is ne Jeng. Loat ut smaken en houw dich get ein met zoepe. Altijd heerlijk zulke sateetjes. Is er een zoer vleisje de komende dagen?
  12. Free_ltd

    Project buitenkeuken

    Mooi, maar dan kom je tot de conclusie dat 2 kamado's nog beter is :-) Puik werk.
  13. Free_ltd

    Koudgerookte kaas

    Dat kan zeker, maar hoe hoe meer vlakken, hoe meer rooksmaak.
  14. Free_ltd

    Biefstuk koud roken recept enof tips gevraagd

    Dit ga ik ff volgen, want koud gerookte biefstuk is nieuw voor me.
Terug
Bovenaan Onderaan