BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Elf_Fantasy

  1. Elf_Fantasy

    Houtskool aanbiedingen

    Ik kan er niet meer dan 2 kopen, dan is de voorraad op. Te weinig voor mij om de verzendkosten redelijk te maken.
  2. Elf_Fantasy

    10 kg pulled pork voor bruiloft en bbq met collega's

    Yes, ik warm het altijd op in een pannetjes met wat bbq saus en appelsap. Dat is vooral omdat ik bier niet lekker vindt ;) In de oven kan ook, als ik een broodje er voor afbak!
  3. Elf_Fantasy

    10 kg pulled pork voor bruiloft en bbq met collega's

    Ik merk vrij weinig verschil tussen 2 of 10 kilo qua tijd. Je voorbereiding en nazorg is wat langer, maar de tijd op de bbq was (vrijwel) hetzelfde voor mij. Met inpakken zou je het moeten redden met 9,5 uur, maar geen garanties, ieder stuk vlees is helaas anders. De hoeveelheid was meer dan...
  4. Elf_Fantasy

    10 kg pulled pork voor bruiloft en bbq met collega's

    Nee, helemaal geen last van gehad! Heb ook bewust de temperatuur op 100 graden gehouden tot ik ze ging inpakken, en op dat moment brandde de buitenste rand denk ik nog niet. Foto #4 was vlak voordat ik ze ging inpakken.
  5. Elf_Fantasy

    10 kg pulled pork voor bruiloft en bbq met collega's

    Nope, ik pak ze altijd in rond het plateau en dan gaat er wat extra vocht bij (in mijn geval appelsap, ik hou niet van cola of bier). Daarna tot ~ 100 graden kern door. Daardoor kan ik ze met een vork uit elkaar duwen.!
  6. Elf_Fantasy

    10 kg pulled pork voor bruiloft en bbq met collega's

    Niets van gemerkt, had er wel water onder staan, wat constant aan het koken was. Dus de lucht was vrij vochtig.
  7. Elf_Fantasy

    10 kg pulled pork voor bruiloft en bbq met collega's

    Binnenkort een bruiloft voor 20 gasten en over 3 weken een bbq voor ~ 10 collega's. Altijd fijn om dan alvast wat pulled pork klaar te hebben! Dus 10 kg varkensnek gehaald en op de Grill Bill klaar gemaakt!
  8. Elf_Fantasy

    Pulled pork en moink balls om op het werk uit te delen

    Ik heb heel bewust Moink balls en pulled pork gemaakt. De Moink balls zijn prima op lage temperatuur op te warmen in de Oven (~ half uurtje op 100 graden met een aluminium folietje over de schaal) en de Pulled Pork in een pannetje op het fornuis met wat appelsap en bbq-saus. Ik zou zelfs zeggen...
  9. Elf_Fantasy

    Pulled pork en moink balls om op het werk uit te delen

    Afgelopen weekend werd ik een jaartje ouder. Nou is taart lekker, maar wilde mijn collega's toch eens wat anders laten proeven. (ja, we moeten allemaal aanwezig zijn, het is balie werk) Aangezien ik eindelijk een mooie grote kamado heb, wilde ik eens 5 kilo pulled pork maken. Genoeg om uit te...
  10. Elf_Fantasy

    (kleine) Chunck roast om mijn Grill Bill in gebruik te nemen.

    Alles wat niet uit de BGE fabriek komt komt uit een van de twee Auplex fabrieken. Maar je kan en mag je eigen eisen daaraan stellen volgens de eigenaar van Grill Bill. Hij is daar vrij open in, verteld ook zo wat ze anders doen dan bepaalde andere. De matte look komt omdat hij 2x door de oven is...
  11. Elf_Fantasy

    (kleine) Chunck roast om mijn Grill Bill in gebruik te nemen.

    Vandaag voor het eerst mijn nieuwe Grill Bill in gebruik genomen. Omdat hij 5x niet boven de 250 graden mag komen heb ik besloten eerst wat low and slow te gaan maken. Vandaag begonnen met (een klein stukje) Chunck Roast! Niet het meest speciale stukje vlees, maar een leuke manier om te gaan...
  12. Elf_Fantasy

    Schweinen axe, op goed geluk

    Yup! Bekende gietijzeren pannetje eronder! Ik begon gewoon veel te heet... Ik heb de laatste tijd wat problemen gehad met de bbq op temp krijgen, dit keer ging het perfect en zat ik op 180 graden voor ik er erg in had. Kwam misschien door mijn nieuwe houtskool, ik blijf lekker aan klungelen :D...
  13. Elf_Fantasy

    Schweinen axe, op goed geluk

    Hij ging er half 11 op, half 2 af, dus net aan 3 uur ipv de 6 uur (+ ~ 10-15 minuten afgrillen) die ik voor ogen had. Bbq begon op 150-160 graden en koelde amper af. Achteraf gezien had ik wat houtskool eruit moeten halen, maar dat had ik nog niet eerder hoeven doen. Had er nu een simpele...
  14. Elf_Fantasy

    Schweinen axe, op goed geluk

    Ik had het bericht eerder al aangepast, zijn de foto's nog steeds niet zichtbaar?
  15. Elf_Fantasy

    Schweinen axe, op goed geluk

    Ik kwam bij een slager een Varkenspoot voor 3,50 de kilo tegen. Vond het wel een leuke prijs, dus eens geprobeerd een schweinenaxe te maken. Eerst een 5 dagen in een brine gegooid, had eigenlijk een week moeten zijn, maar het kwam helaas zo uit. Volgende recept (gevonden op dit forum) gebruikt...
Terug
Bovenaan Onderaan