BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Eddy6844

  1. Eddy6844

    Takoyaki (octopusballen)

    Ik heb ook zo'n pan. Maak er wel eens pannenkoek of poffertjes balletjes mee. Kwartslag draaien en spek en stroop erin. Lekker hoor.
  2. Eddy6844

    Hoeveelheid zout in droge worst

    Ik ga zelf niet onder die 25 gram/kg coloroso zitten. Botulisme is geen fijne jongen om te krijgen. Kan je helaas geen ander advies geven. (Ik heb mijn mix weggegooid) Heb ook contact met v beekum hierover gehad. Zij konden me ook niet verder helpen. Had gehoopt op een mix zonder toegevoegd...
  3. Eddy6844

    Hoeveelheid zout in droge worst

    Zelf mix maken.
  4. Eddy6844

    Hoeveelheid zout in droge worst

    Ik weet denk ik wel waar dit verhaal naartoe gaat. In de droge worstmix van bv beekum zit standaard 15 gram zout per 100 gram mix. Je gebruikt 20 gram per kilo en dan voeg je 25 gram coloroso per kilo toe. En kom je dus op 28 gram zout per kilo. En dat maakt het te zout.
  5. Eddy6844

    🐔 Grillworst Jalapeno Cheddar

    Mooie poging. Zien er goed uit. Misschien een beetje bleekjes. Garen doe ik sousvide, soms in 1 grote worst. Stick in een piepschuim bak, water erin en garen maar. Daarna portioneren en afgrillen. Vullen gaat het gemakkelijkst met een worstenvuller. Heb een elcheapo van ome ali. Een tip van de...
  6. Eddy6844

    Bastard Large 2021 dooft zeer langzaam

    Blij dat ik je kon helpen met je probleem. Graag gedaan trouwens.
  7. Eddy6844

    Bastard Large 2021 dooft zeer langzaam

    Zit je onderste schuif wel goed dicht? Bij de mijne zat een spleet waar een tandenstoker tussen paste. Ik druk nu na elke sessie de onderste schuif even aan zodat ie knap dicht zit. Probleem opgelost.
  8. Eddy6844

    Het geheim van den worstmaker

    http://www.weeten.nl/vergetenboeken/ hier staat ook nog wel wat leuk leesvoer.
  9. Eddy6844

    Vis indrogen

    Nitrietzout en vis gaan (meestal) niet goed samen. Er worden carcinogene stoffen gevormd, daar word je op de lange termijn niet zo blij van. Ewald kan hier vast wel wat meer over zeggen.
  10. Eddy6844

    Koudgerookte zalm minder zout

    Ik laat ze na het roken 2 ? 3 uur open en bloot op het aanrecht liggen. Daarna niet al te strak in het vacuum en voor 2 dagen in de koelkast.
  11. Eddy6844

    "lekker snacken' Rib Fingers & Rib Lollipops

    Lekker hoor.  Heb die lollies wel eens van shortribs gemaakt,  maar dat zijn geen snackies meer. ;)
  12. Eddy6844

    Koud gerookte zalm op Kamado

    Tja. Heb ook getwijfeld om na te strijken. Maar mijn insteek was om iets wat ligt te drogen niet steeds weer nat te maken. Keuzes in je leven h?.
  13. Eddy6844

    Koud gerookte zalm op Kamado

    Heb laatst voor een whisky proeverij een zijde eerst gemarineerd in whisky, daarna gepekeld enz. Leuk om eens een keer mee te experimenteren.  Vond het zelf niet geweldig lekker, maar de whisky drinkers vonden het geweldig. Moet de volgende keer weer maken.
  14. Eddy6844

    CSG brandt niet

    Schuiven helemaal open zetten. Ding heeft toch wel wat zuurstof nodig om te branden. Heb je hem al eens in de buitenlucht laten branden? Mooie windstille dag vandaag om dat te proberen.
  15. Eddy6844

    Spareribs voorbereiden voor barbecue avond

    Ik zou voor optie 1 gaan en een ook gelijk een volgende avond af te spreken en het dan nog eens dunnetjes overdoen met de (niet meer) zieke gastheer.
Terug
Bovenaan Onderaan