Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Ik ga zelf niet onder die 25 gram/kg coloroso zitten. Botulisme is geen fijne jongen om te krijgen. Kan je helaas geen ander advies geven. (Ik heb mijn mix weggegooid)
Heb ook contact met v beekum hierover gehad. Zij konden me ook niet verder helpen. Had gehoopt op een mix zonder toegevoegd...
Ik weet denk ik wel waar dit verhaal naartoe gaat. In de droge worstmix van bv beekum zit standaard 15 gram zout per 100 gram mix. Je gebruikt 20 gram per kilo en dan voeg je 25 gram coloroso per kilo toe. En kom je dus op 28 gram zout per kilo. En dat maakt het te zout.
Mooie poging. Zien er goed uit. Misschien een beetje bleekjes. Garen doe ik sousvide, soms in 1 grote worst. Stick in een piepschuim bak, water erin en garen maar. Daarna portioneren en afgrillen. Vullen gaat het gemakkelijkst met een worstenvuller. Heb een elcheapo van ome ali. Een tip van de...
Zit je onderste schuif wel goed dicht? Bij de mijne zat een spleet waar een tandenstoker tussen paste. Ik druk nu na elke sessie de onderste schuif even aan zodat ie knap dicht zit. Probleem opgelost.
Nitrietzout en vis gaan (meestal) niet goed samen. Er worden carcinogene stoffen gevormd, daar word je op de lange termijn niet zo blij van. Ewald kan hier vast wel wat meer over zeggen.
Heb laatst voor een whisky proeverij een zijde eerst gemarineerd in whisky, daarna gepekeld enz. Leuk om eens een keer mee te experimenteren. Vond het zelf niet geweldig lekker, maar de whisky drinkers vonden het geweldig. Moet de volgende keer weer maken.
Schuiven helemaal open zetten. Ding heeft toch wel wat zuurstof nodig om te branden. Heb je hem al eens in de buitenlucht laten branden? Mooie windstille dag vandaag om dat te proberen.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.