BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door de volle

  1. D

    Pekel, marinade en rub

    Volgens mij is de droge pekel bij zalm om deze koud te roken. Mijn laatste poging met warmgerookte zalm was top. Maar ik heb ook wel eens dat deze niet zout genoeg is. Als die te zout is gewoon in vers water leggen. De vraag is hoe lang. Ik snij na het nat pekelen enkele dunnere stukken er af en...
  2. D

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Dat vind ik de lekkerste maar wat moet je met zo'n hoeveelheid saus, dat is ruim 12 liter.
  3. D

    Hoe heet wil je het hebben?

    Ik had twee jaar geleden een recept van indo stok satesaus gemaakt en had bij de groothandel wat pepers meegenomen en er moesten er 6 in. Nu na zes uur opstaan koken was het nog steeds niet te hachelen. De overige pepers in de oven gedroogd en vermalen. Met een mespuntje zit je al aan de max bij...
  4. D

    Pizza di Plakki

    Ik laat mijn deeg 72 uur rusten en rijpen. Dat gaat alleen met het juiste deeg en aangepaste hoeveelheid gist. Jouw pizza noemen we rustiek. Ook lekker en zo ben ik ook begonnen. De meeste tips zijn al gegeven Semolia eronder, niet te veel saus en meteen nadat de pizza belegd is op de Q. Als je...
  5. D

    Hoekkeuken/bbq-meubel onder overkapping

    Ik hoop dat je blad een beetje vlak blijft. Kwaliteitshout is haast niet meer te vinden tegen een normale prijs. Verder, maar dat is persoonlijk, heb ik mijn aflegvlak rechts van mijn BBQ gemaakt. Succes en het ziet er mooi uit.
  6. D

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Nee hoor ik heb ze gratis van makita uit de jaren 70. Lagen nog ergens in onze winkel toen we deze sloten werden ze gevonden.
  7. D

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Naast enkele machinale slijpsystemen heb ik nu deze in het bezit gekregen. Vaderdag of zo en de kids zaten te ver weg Japan en mexico. Nu mooi afgekocht :). Even snel getest. Prima resultaat voor de eerste keer. 25 cm lemmet geen enkel probleem. Slijpt met diamant.
  8. D

    1e Gerecht op de Outr medium 40 kamado

    Ik zet er een lekbak onder ookal zitten er rvs schalen onder. Het schoonmaak is een serieuze klus als het vocht is verdampt. Verder moet ik meestal doorgaan tot 96 graden.
  9. D

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Volgens mij zet je met een aanzetstaal de braam terug. Je maakt hierbij de hoek steeds groter. Je slijpt dus niet. Na ........ tijd moet je dus weer slijpen om het mes weer te voorzien van een vouw met de juiste hoek. Tot zover de theorie. Er zijn koks met topmessen die na jaren nog steeds hun...
  10. D

    Wat nu?

    Gewoon de vijl nemen en iets uitvijlen.
  11. D

    Wat nu?

    Kijk even hier https://www.bbqgenootschap.nl/threads/upgrade-weber-57cm.28793/
  12. D

    Wat nu?

    Aan de binnenkant van de deksel glasvezelband/koord plakken. Diverse bbq leveranciers hebben dit op blister.
  13. D

    Eerste keer brisket

    Ja, maar we hebben hier een hekel aan vet. Dus ik zal wel te fanatiek getrimd hebben.
  14. D

    Eerste keer brisket

    Mooi resultaat. Ik had wel last van beginners geluk. eerste prima de twee daarna wel lekker maar veel te droog. Ik heb trouwens nog geen brisket gezien van 3 kg met flat en point.
  15. D

    Nieuwe aanwinst Burnhard fat Fred deluxe

    Bij mijn dochter staat ook zo'n bbq. Gekregen van ons ivm haar nieuwe woning. Moest een gas bbq zijn en er komen regelmatig veel vrienden bij haar op bezoek voor een stokje. Zelf heb ik een keer voor een grote groep op dat ding gekookt. Ik had al 4 hele PP thuis op de kamado gemaakt en op de...
Terug
Bovenaan Onderaan