- Berichten
- 5.495
De vraag blijft, is het nog wel lekker. ik vermoed dat je niks meer proeft en alle smaakpapillen een flinke tijd verdoofd zijn.
Ik ben Sambal Oelek verslaafd, vooral op de boterham met pindakaas of smeerkaas, heerlijk.
Dit proef je nog de friszure smaak met zout en pit. Sambal Badjak vind ik helemaal niks daar is door de suiker en het bakken alle frisheid verdwenen.
In veel gerechten gaat bij ons een minimale hoeveelheid Sambal Oelek, niet zozeer voor de pittigheid maar voor de smaakbalans.
Wij noemen Sambal Oelek hier ook wel de "wedding maker" het brengt in kleine hoeveelheden harmonie tussen de smaken in het gerecht.
Als mijn oogst dit jaar lukt ga ik zelf Sambal Oelek maken, maar dan op een andere wijze wijze, de pepers eerst fermenteren en daarna malen en nazouten. de commerciele versies doen azijn en zout bij de pepers en malen/stampen dit.
De Reaper gaat mij echt te ver.
Ik ben Sambal Oelek verslaafd, vooral op de boterham met pindakaas of smeerkaas, heerlijk.
Dit proef je nog de friszure smaak met zout en pit. Sambal Badjak vind ik helemaal niks daar is door de suiker en het bakken alle frisheid verdwenen.
In veel gerechten gaat bij ons een minimale hoeveelheid Sambal Oelek, niet zozeer voor de pittigheid maar voor de smaakbalans.
Wij noemen Sambal Oelek hier ook wel de "wedding maker" het brengt in kleine hoeveelheden harmonie tussen de smaken in het gerecht.
Als mijn oogst dit jaar lukt ga ik zelf Sambal Oelek maken, maar dan op een andere wijze wijze, de pepers eerst fermenteren en daarna malen en nazouten. de commerciele versies doen azijn en zout bij de pepers en malen/stampen dit.
De Reaper gaat mij echt te ver.