- Berichten
- 25
Vandaag voor het eerst pizza gemaakt, from scratch. Hoop enge verhalen over gehoord maar toch maar aan de slag. Experimentje.
Twee feitjes:
1 High ‘n fast vind ik een beetje spannend merk ik, alsof ik ieder moment de controle kan verliezen en hem niet meer naar beneden krijg in temperatuur.
2 ik heb nog nooit pizza deeg gemaakt. Wel een Flammkuchen met kant-en-klaar deeg.
Vandaag dus from scratch voor het eerst, inclusief het deeg. Recept online gevolgd maar t plakte werkelijk overal aan vast, totale chaos dus. Toch maar naar de bloem gegrepen en uiteindelijk een tweetal bolletjes kunnen maken. Lang laten rijzen om ze vervolgens direct bij aanraking te laten imploderen.
Toch geprobeerd uit te duwen tot een pizza. Plat werd ie wel maar t deeg was zo elastisch dat een ronde pizza voor mij een te grote uitdaging bleek. Het begon ondanks de bloem op de pizzaschep ook nog eens aan dat ding te plakken dus ik verloor t bijna.
Uiteindelijk een pizza in de vorm van een amoebe op de steen gekletterd, voor mijn gevoel met gevaar voor eigen leven met die hitte vanaf mn egg. Geen foto van dat stadium dus helaas maar uiteindelijk waren alle zorgen voor niets, gewoon netjes op 350 gebleven.
Resultaat gaf wel hoop voor de volgende keer want het zag er niet uit, maar smaken deed het des te meer! Gek genoeg is de korst alsnog goed gelukt (krokant en smakelijk).
Het was echter wat minder dan verwacht dus ik heb toch maar de diepvriesmaaltijd-backup in de wokpan gegooid zodat de kinderen voldoende konden eten — mijn focus voor de volgende keer: pizza deeg.
Dus: is er een genootschap-consensus over het ultieme pizzadeeg recept?
Twee feitjes:
1 High ‘n fast vind ik een beetje spannend merk ik, alsof ik ieder moment de controle kan verliezen en hem niet meer naar beneden krijg in temperatuur.
2 ik heb nog nooit pizza deeg gemaakt. Wel een Flammkuchen met kant-en-klaar deeg.
Vandaag dus from scratch voor het eerst, inclusief het deeg. Recept online gevolgd maar t plakte werkelijk overal aan vast, totale chaos dus. Toch maar naar de bloem gegrepen en uiteindelijk een tweetal bolletjes kunnen maken. Lang laten rijzen om ze vervolgens direct bij aanraking te laten imploderen.
Toch geprobeerd uit te duwen tot een pizza. Plat werd ie wel maar t deeg was zo elastisch dat een ronde pizza voor mij een te grote uitdaging bleek. Het begon ondanks de bloem op de pizzaschep ook nog eens aan dat ding te plakken dus ik verloor t bijna.
Uiteindelijk een pizza in de vorm van een amoebe op de steen gekletterd, voor mijn gevoel met gevaar voor eigen leven met die hitte vanaf mn egg. Geen foto van dat stadium dus helaas maar uiteindelijk waren alle zorgen voor niets, gewoon netjes op 350 gebleven.
Resultaat gaf wel hoop voor de volgende keer want het zag er niet uit, maar smaken deed het des te meer! Gek genoeg is de korst alsnog goed gelukt (krokant en smakelijk).
Het was echter wat minder dan verwacht dus ik heb toch maar de diepvriesmaaltijd-backup in de wokpan gegooid zodat de kinderen voldoende konden eten — mijn focus voor de volgende keer: pizza deeg.
Dus: is er een genootschap-consensus over het ultieme pizzadeeg recept?