BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door brem

  1. brem

    forel roken weber Mastertouch premium

    1 van de 2 forellen is over de kerntemp van 60’ graden heen. De andere is nog net geen 60’.. Ik vraag me af of je ziek kan worden van rauwe forel? Kijk rauw issie zeker niet meer gezien het niet meer glazig kijkt maar (vooral mijn vrouw) wil het zekere voor het onzekere 😊
  2. brem

    forel roken weber Mastertouch premium

    Hoi @Ghost en @Ewald Bedankt voor jullie reacties. Ik heb (nog) geen rookton dus ik zal ze horizontaal in de weber moeten leggen. Het ontdooien wil ik vanavond doen via de koelkast en dan morgenvroeg direct in de pekel de bbq zal ik morgenmiddag opstarten middels een snake (vanwege de 60' tot...
  3. brem

    forel roken weber Mastertouch premium

    Hoi allemaal! Ik heb gister een 2-tal mooie forellen mogen vangen in de plaatselijke vijver en wil deze zaterdag op mijn gemak gaan roken in de Mastertouch Premium. Dit wordt mijn eerste keer vis roken op deze bbq. De vissen zijn schoongemaakt en liggen in de vriezer te wachten tot het zover...
  4. brem

    Dutch Oven (door: Tim Ziegeweidt & Sebastian Buchner)

    Ik gebruik dit boek sinds kort bij mij Dutch Oven. Zeer toegankelijk boek met duidelijke uitleg over hoe en wat bij het gebruik van een DO. Van voors en tegens tot tabellen over de hoeveelheid briketten wat nodig is voor X uur warmte. 15,- bij Bruna
  5. brem

    Hoe werkt een Dutch Oven eigenlijk?

    Mja, de temp had eigenlijk rond de 180 moeten zijn maar kroop al snel naar de 200+ (vanwege MTP probleem met deksel). Uiteindelijk een uurtje of 2 a 2.5 in de pan gehad. briketten onder de pan waren opgebrand en de dekselbriketten waren gedoofd door de deksel die te ver dicht was gevallen maar...
  6. brem

    Hoe werkt een Dutch Oven eigenlijk?

    Nou ik heb een recept gebruikt uit het boek 'Dutch Oven' van Tim Ziegeweidt & Sebastian Buchner. De spareribs met eigen dryrub (Paprika, bruine suiker, chipotlpeper, knoflook en nog wat losse meuk) en 600ml bbqsaus (Remia Black Jack smokey) met natuurlijk een lading grove uien en paprika plus 2...
  7. brem

    Hoe werkt een Dutch Oven eigenlijk?

    hey medebak en braaiers, Ik heb vanuit een coulance regeling met Weber de Dutch Oven Duo gekregen voor in de MTP. Dit was nog een GBS systeem voor de toekomst van mijn lijstje dus ik heb nog niet veel kunnen uitzoeken helaas. Echter.... Waar start ik? Oftewel, - Hoe moet de DO in de bbq...
  8. brem

    Eerste keer koud zalm en makreel roken

    heb je de zalm etc. ook laten uitdampen? of direct gevacuumeerd?
  9. brem

    Ruzie met deksel van mijn Weber GBS 5775

    Sluit de deksel nu wel volledig af?
  10. brem

    Beercan chikken voor de titel

    wordt dit nog wel eens afgegrild voor de kleur/krokant? of is dat weer afbreuk aan de bereiding...? ;-)
  11. brem

    Ruzie met deksel van mijn Weber GBS 5775

    Hoi Guilty! Ik heb nog steeds exact hetzelfde probleem als bovenstaande. Door de dekselveren te draaien sluit de deksel wel beter af maar alsnog wil ik hem ook afmaken met vilt. Welk vilt heb jij gebruikt en moet dat altijd gelijmd worden? Ben bang dat ik bij vervangen of loslaten van de vilt...
  12. brem

    Ruzie met deksel van mijn Weber GBS 5775

    Ik heb excact hetzelfde probleem. Meerdere mails gestuurd en ze willen zeker helpen maar het uitvijlen zal eerder helpen denk ik. Ik zal een bericht opstellen met mijn bevindingen
  13. brem

    Tafel voor naast de bbq (weber premium 5775)

    Hoi allemaal! snelle vraag. Ik heb van Blank vurenhout (steigerhout) een tafel gemaakt voor naast de bbq. Het blad komt op 4 betonnen borderblokken en ik heb er een tegel van het terras in verwerkt voor de hete middelen. ik wil de tafel wel graag beschermen met een verf/lak. voorkeur is blanke...
  14. brem

    Welk startersboek?

    En gelukt? :-O
  15. brem

    Zelfbouw buiten keuken

    'Parlement' <-- deze leen ik van je ;-) Geweldig! :-P
Terug
Bovenaan Onderaan