Beef en Steak

Geroosterde wortels met korianderzaad en knoflook

jV6w6l00yhUmtLqBwFrkqeUuO-XH3daCBrTQGctF-ontR6Iy9iMM3OnHADRvj3Eil7diIHZ5rfLzgGjAQ112WI4gMGZ4nWRrwMsw5tiimUvcnX-xX9-pnJ6GM2fxgsA8-e5My08wJqjX_s0WBR38KnnEXSmiQ55BjDZ8v24FsYeIW2CYips3LakT6uN6HjYHSU0DDaj7TdGSbzM-jhmDfdCS5_3srint0rcOqcCfeiSzNOrwrD3G7SsBfIFCvu8xtOzJOUgmGfOLxGiD4Sn2wRMsh27ocVZoyoD2NU304H6WJib3gg92ax58xQI_bt7xRUktZSn8-FggWf6vhHquGflbWMWix_8qBlN7a97-dg8eLJCjNdUUfTxVa6LjhoTNWsJC1kHmx1YhpBNXMVgsS55rDTX5evqOrKzZ71qhvlT5iF1nji0TBlfhkGjjg0YZP9GkJ6IzKwSTtXDGCJd5LDqOdIiiWgaTx-dN7k-rTAB5SNm0cLtv8ng-iEvDNuakiYOYo2w7Ao6kDImw75Oo88Emm8hKPMkddJPwXl40l5G1nlDEfxVH8O3OU2VDtps1UC3V2KJlKUs3BK6hdp_qh3Zy8lVcq_3JZaeJCXVn9JE0JPNQ1NEk0B4Rx16415Gfdg-Qxwtku3iXkOG7dDGGfNY3-MRklPUp3z19tjaHiicvJONSpc6NHDhpFPrgFJm7EuLZ-ezmbPFCvzNcEdMmXBrFAbSOEk9YOCGBFyfge42zL80DNQ=w708-h943-no

Een recept uit het schitterende boek NOPI, van Yotam Ottolenghi en Ramael Scully.
Het recept is bedoeld voor in de oven (220, 30minuten)
We merkte dat de wortels op de Q iets langer mogen op deze temperatuur, misschien komt dit omdat ik te vaak keek. 😊
EDIT 07-02-2020: Ik heb naar de dekseltemp gekeken ipv intern..

Ingredienten (voor 4 personen):
1 kg wortels
1 eetlepel vloeibare honing
1,5 eetlepel olijfolie
1,5 theel. korianderzaad, licht gekneusd
3 tenen knoflook, fijngehakt
5 takjes tijm
grof zeezout en zwarte peper
Ytfuvtd5IsaQJuZvVzQmGQvpFKjgqqoXdeIupiN8YNCuWSUMfXqgjMB9Y9bgoFRahw3-Oc1NnwymM0d953SbvMeenzr30gpzdr9HkhdtD319i9y6hoGDqa-10z3RTyJILalXehQY4F7P1MXdKUy5PMlywHdeU_V6VcxBlGWPYvt4mq2JYhzjEjscTZj-SXHhuo3ZSVBtS93rwnETZdfKT3YyBEu7j_6_aJCQZlvhsUnO1xPqxTEAVMYRcObU0KGLVJQttJDAT5d5C7fBx3mHym7zHgUc62ShXIqdtdNSrCTRPTnRHQhqGLub64JiNyt8h9xiKV6CXgOphSMpWx0Uh38-41OhSqR150HOPOYvPMtpx4o07yY0Zz_4FP9mphDW1QktGyFMgnBxY6NW-7ok6v06l_zIAnpgEXtHlZO2UyZmjf-BtSogJVPLbcEs2MIs2D6kAKATvup6qDlzZ3j2emMEdm5CiLN-Mb1YkdU7qM9vzg5SvbRDXB_mcNV9v1M_a74ERBCF7bmwrRsHCchByWWnjiIZ2KkoYqZ_XTG7miEP9FUnrnjJQJgsCoC7W-x0934Mlwue-EsOuIjlJTWDm6Effd8pbnI0DhMfTtwXpDf8Uu1G2xKkjY_FKaxpCQ4FWyApVRXbCe_o5P8TfOmFAxt5W2ilOWQywOVZ_lbT_7rW7gyI-nTUxvVRoaThiIwMchtxEDmo38T6OfpkiDQDEQ8Yvt6vNNFlRI3mPloJLSpNHxayvA=w708-h943-no


1. Fire up the Q, we willen 220 graden en een indirecte zone.

2. Maak de wortels schoon en schrap ze in repen van ongeveer 1.5?8 cm

3. Vervolgens mix je in een kom de honing, olie, korianderzaad, knoflook, 1,5 tl zout en royaal versgemalen zwarte peper.
Meng alles goed.
0sKw5fXY7nbweVZGC7_433yXV2XXUuS8Z5WgIKALwNHeYUvWa9zbwRLj9xA8DdjhzA2iulVnYWrmKj7RIoAS1kpOID2bWCaQq3WSH-CiMRDsf5Zb5eVoUduXL0tVgJfujLKc5b_TIrJFgNar6-Go_-5wcwsBTBYuz1hEhcrckU-pu3QoHOCeUXYiv3Ai_Z18Ce6n5oQpo4RstU0w1Rk_kkhUXBMY7yRU5_-uohw0G9GMVr_rB8RXX4n-V81MI8ZY3dgOhgb54pnbOf8mwZjdljFSbFGvouv_HSwmdm7Z3SyuPrrnvSU5PIa6XMmW71fKUlYxXmvi8IEzYwQkZ3UEYqwo5M2ngIMJRRtopQOOjVDS6h-yoKPGIa_chClShRZ9u51Z8e-1UBK7DWzFdAI_lSUO4APsEZtBCQJKnWUEfKB159S50nGQUXtb7rWi0-kkih1Bk7A8JZgbhVRjQlAKHnYpwT0m0sYiN5JyiXIRvyWHbKgjhWAo0Zs8l8m1UeCBPXWE3oTLIHbfKP7lH6Fo3KeAkbsiZAhkNjZ15VKKSe9a4rq2xqxT2SvsNP7bcciHKXkSP-BwvkN0iAdFxTYaA7YJsJ6ayJqXBC8tP2adVLOHJSfqlz6Sr1psXZ9oz1roap_9Zq5pmtSRNW9HtdoeCWuyxl0f4_nwd-KTU04l1n1PC2L-hJM9eph-lKhiZsC_IPhctsZrWS7tGfKrR3I1ia_0U7GimKCrsmIrrHUiBBMBe39amA=w1258-h943-no


4. Leg de wortels op een rooster of Q-geschikt pannetje en smeer ze in met deze mix.
JM0svJhnKi9XZriO18omLcVp_Us2ELrPCcNTKIp5HzpCYQ_5bet1DDOAwarde7HfHazEFJrfeW2QWVM9FKmIty7HGwRuZtEz28BlioBTCG5kV7UONXGK662vTconwuhP-ccfYYZyp_2uIxP0AI63Z96Ptxbk6gXoT3YG_-taIHuwUvBuoUtJoF6e9XRUbpo5fla_aQSqOQfufAhCCXQgK-r6ghOVDWnPEbTQOCiAREyDqbnGq_BnAzn47sKBt4AoLZv25BQ4CQ-Mvb79m5Z3Fs3FjYQmP-G1VGQfNoThtRxDS-C__U0d4idEd71n6mzBrSA9PSf_bgeHCQFb5qV8b0PL98r2AF9Lho9DBz532u8hQIN3ZZGmkoxcGbjcBHqhXwgeHWdTS2mtNTQo9xvgXtwXIvB3E0_RTWWyBma0X5710mNnSIGScM7TeNrK5t5talvKcQz9qd6JpdPuNIPkGnmDlmm4G8aSJwRE-t30iHGJc1vjHq1FY1PRoeO9vHYakcLSfwnXw_af69xSaZpe59vx0lC7gZhIk59421T6dpxE6VED9Zsx53htVaEFEqF0W-y4y9hKyqIx_eadg-7m3mAdh6Z9Mr9oH_hqTqTEjIAv61SAhTuQKilaz5pDX_0ZCPdZYgfUB5XUaikui2jZAvFRizD0xl5kiBqCSJthL8AtMP1_K8gLEDPfiyfsD5wA-7j1RkjVsOvaqkEd8w48VtVHyn8b7BkZ-NZXaDVakr_LKA-HNw=w472-h943-no


5. Rooster de wortels voor 30 minuten (check zelf even wanneer ze lekker zacht geworden zijn).

6. Leg de takjes tijm er nog voor 3-4 minuutjes op en braai nog even door.
8XhxjTTM7cJQH-igHQtR7-7rKkiJpcs_llwtQwasn_-vFO2rz68JHYWbnP3R4cTnv3jnKZRLVBmIhFx6V--bQH_IeL68UBKFgvNY1LPvVIpKza9tALYQeNdvPSVM7dU1LPw9tf082nYIDmhZ3WLMZQev4LS4cZJUgbPBUOh1bW2lVsDnq4oSok2VlGY63t9lbV984ss_lHxpIfh9HjGAxAg6xrsPuh08ZHq7qXpQaRIW6gtc3Y68pfQ7Ww1IgFE0t2avZYoTDndhRsLSn5iHxeXuvp6k5rIc_zyOSN-ZcNf8cWEfpR4gAqcldWaYscu059nb9kNQPTersnHyAH1-TbpgJX2ZS_h1RWCIEaga0jU6Z7LOkCHK4BDSBcIBkQB7tGaCfqJWp06B5MBPaVG0E5qftOF5YEipTPDHvQ7eXRYuYQsagPvgz3aSRtjTXgbQYJP6UNAD84y_jc_F2K3NRC5RyEPVCGDG5VCbn58FE6yR10Rdk-g8VnP6kKacx63rnihTN0Ih9_ANXEqYnEv58hvjNkmm9q-bDCa6ZZPozsqmK6G50UM9C-QZWCYFAkfXcXq1500O36W41WOJ5vFUMTjaOpQa6TWQO10gogiCz8ZKzAhwrcg1Jg7LXto-KbphJUPuZnO8wW9k0iuRY5G0J_6cUK52MA6ObMy928XdlQ1ghVz0lIhbz7LV-_u4jvnXJI4XmehRr8xumX0jNMufZv-EXD6WlL7Pq7Aw5Yj62ruos7aMGg=w708-h943-no


7. Haal ze eraf en geniet!
jV6w6l00yhUmtLqBwFrkqeUuO-XH3daCBrTQGctF-ontR6Iy9iMM3OnHADRvj3Eil7diIHZ5rfLzgGjAQ112WI4gMGZ4nWRrwMsw5tiimUvcnX-xX9-pnJ6GM2fxgsA8-e5My08wJqjX_s0WBR38KnnEXSmiQ55BjDZ8v24FsYeIW2CYips3LakT6uN6HjYHSU0DDaj7TdGSbzM-jhmDfdCS5_3srint0rcOqcCfeiSzNOrwrD3G7SsBfIFCvu8xtOzJOUgmGfOLxGiD4Sn2wRMsh27ocVZoyoD2NU304H6WJib3gg92ax58xQI_bt7xRUktZSn8-FggWf6vhHquGflbWMWix_8qBlN7a97-dg8eLJCjNdUUfTxVa6LjhoTNWsJC1kHmx1YhpBNXMVgsS55rDTX5evqOrKzZ71qhvlT5iF1nji0TBlfhkGjjg0YZP9GkJ6IzKwSTtXDGCJd5LDqOdIiiWgaTx-dN7k-rTAB5SNm0cLtv8ng-iEvDNuakiYOYo2w7Ao6kDImw75Oo88Emm8hKPMkddJPwXl40l5G1nlDEfxVH8O3OU2VDtps1UC3V2KJlKUs3BK6hdp_qh3Zy8lVcq_3JZaeJCXVn9JE0JPNQ1NEk0B4Rx16415Gfdg-Qxwtku3iXkOG7dDGGfNY3-MRklPUp3z19tjaHiicvJONSpc6NHDhpFPrgFJm7EuLZ-ezmbPFCvzNcEdMmXBrFAbSOEk9YOCGBFyfge42zL80DNQ=w708-h943-no

.
 
Laatst bewerkt:
Lekker gaan we eens proberen  :)
 
Ziet er smakelijk uit maar eens op de todo lijst zetten :-?
 
deze had ik over het hoofd gezien. Bedankt voor het delen.
 
Dat ziet er weer lekker uit 😋
 
Hier kan ik thuis enkele personen blij mee maken. Heb je nog steeds 220 graden Celcius en 45-60 minuten aangehouden?
 
Misschien een combi bereiding doen? Kort aangrillen voor het streepje (Maillard!) en daarna indirect met dat heerlijke honing lakje?
Lijkt me een mooie smaakbom!
 
Terug
Bovenaan Onderaan