BasBQ
Beef en Steak

Geroosterde wortels met korianderzaad en knoflook

SandyMan

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.745
Een recept uit het schitterende boek NOPI, van Yotam Ottolenghi en Ramael Scully.
Het recept is bedoeld voor in de oven (220, 30minuten)
We merkte dat de wortels op de Q iets langer mogen op deze temperatuur, misschien komt dit omdat ik te vaak keek. :blush:
EDIT 07-02-2020: Ik heb naar de dekseltemp gekeken ipv intern..

jV6w6l00yhUmtLqBwFrkqeUuO-XH3daCBrTQGctF-ontR6Iy9iMM3OnHADRvj3Eil7diIHZ5rfLzgGjAQ112WI4gMGZ4nWRrwMsw5tiimUvcnX-xX9-pnJ6GM2fxgsA8-e5My08wJqjX_s0WBR38KnnEXSmiQ55BjDZ8v24FsYeIW2CYips3LakT6uN6HjYHSU0DDaj7TdGSbzM-jhmDfdCS5_3srint0rcOqcCfeiSzNOrwrD3G7SsBfIFCvu8xtOzJOUgmGfOLxGiD4Sn2wRMsh27ocVZoyoD2NU304H6WJib3gg92ax58xQI_bt7xRUktZSn8-FggWf6vhHquGflbWMWix_8qBlN7a97-dg8eLJCjNdUUfTxVa6LjhoTNWsJC1kHmx1YhpBNXMVgsS55rDTX5evqOrKzZ71qhvlT5iF1nji0TBlfhkGjjg0YZP9GkJ6IzKwSTtXDGCJd5LDqOdIiiWgaTx-dN7k-rTAB5SNm0cLtv8ng-iEvDNuakiYOYo2w7Ao6kDImw75Oo88Emm8hKPMkddJPwXl40l5G1nlDEfxVH8O3OU2VDtps1UC3V2KJlKUs3BK6hdp_qh3Zy8lVcq_3JZaeJCXVn9JE0JPNQ1NEk0B4Rx16415Gfdg-Qxwtku3iXkOG7dDGGfNY3-MRklPUp3z19tjaHiicvJONSpc6NHDhpFPrgFJm7EuLZ-ezmbPFCvzNcEdMmXBrFAbSOEk9YOCGBFyfge42zL80DNQ=w708-h943-no


Ingredienten (voor 4 personen):
1 kg wortels
1 eetlepel vloeibare honing
1,5 eetlepel olijfolie
1,5 theel. korianderzaad, licht gekneusd
3 tenen knoflook, fijngehakt
5 takjes tijm
grof zeezout en zwarte peper
Ytfuvtd5IsaQJuZvVzQmGQvpFKjgqqoXdeIupiN8YNCuWSUMfXqgjMB9Y9bgoFRahw3-Oc1NnwymM0d953SbvMeenzr30gpzdr9HkhdtD319i9y6hoGDqa-10z3RTyJILalXehQY4F7P1MXdKUy5PMlywHdeU_V6VcxBlGWPYvt4mq2JYhzjEjscTZj-SXHhuo3ZSVBtS93rwnETZdfKT3YyBEu7j_6_aJCQZlvhsUnO1xPqxTEAVMYRcObU0KGLVJQttJDAT5d5C7fBx3mHym7zHgUc62ShXIqdtdNSrCTRPTnRHQhqGLub64JiNyt8h9xiKV6CXgOphSMpWx0Uh38-41OhSqR150HOPOYvPMtpx4o07yY0Zz_4FP9mphDW1QktGyFMgnBxY6NW-7ok6v06l_zIAnpgEXtHlZO2UyZmjf-BtSogJVPLbcEs2MIs2D6kAKATvup6qDlzZ3j2emMEdm5CiLN-Mb1YkdU7qM9vzg5SvbRDXB_mcNV9v1M_a74ERBCF7bmwrRsHCchByWWnjiIZ2KkoYqZ_XTG7miEP9FUnrnjJQJgsCoC7W-x0934Mlwue-EsOuIjlJTWDm6Effd8pbnI0DhMfTtwXpDf8Uu1G2xKkjY_FKaxpCQ4FWyApVRXbCe_o5P8TfOmFAxt5W2ilOWQywOVZ_lbT_7rW7gyI-nTUxvVRoaThiIwMchtxEDmo38T6OfpkiDQDEQ8Yvt6vNNFlRI3mPloJLSpNHxayvA=w708-h943-no


1. Fire up the Q, we willen 220 graden en een indirecte zone.

2. Maak de wortels schoon en schrap ze in repen van ongeveer 1.5?8 cm

3. Vervolgens mix je in een kom de honing, olie, korianderzaad, knoflook, 1,5 tl zout en royaal versgemalen zwarte peper.
Meng alles goed.
0sKw5fXY7nbweVZGC7_433yXV2XXUuS8Z5WgIKALwNHeYUvWa9zbwRLj9xA8DdjhzA2iulVnYWrmKj7RIoAS1kpOID2bWCaQq3WSH-CiMRDsf5Zb5eVoUduXL0tVgJfujLKc5b_TIrJFgNar6-Go_-5wcwsBTBYuz1hEhcrckU-pu3QoHOCeUXYiv3Ai_Z18Ce6n5oQpo4RstU0w1Rk_kkhUXBMY7yRU5_-uohw0G9GMVr_rB8RXX4n-V81MI8ZY3dgOhgb54pnbOf8mwZjdljFSbFGvouv_HSwmdm7Z3SyuPrrnvSU5PIa6XMmW71fKUlYxXmvi8IEzYwQkZ3UEYqwo5M2ngIMJRRtopQOOjVDS6h-yoKPGIa_chClShRZ9u51Z8e-1UBK7DWzFdAI_lSUO4APsEZtBCQJKnWUEfKB159S50nGQUXtb7rWi0-kkih1Bk7A8JZgbhVRjQlAKHnYpwT0m0sYiN5JyiXIRvyWHbKgjhWAo0Zs8l8m1UeCBPXWE3oTLIHbfKP7lH6Fo3KeAkbsiZAhkNjZ15VKKSe9a4rq2xqxT2SvsNP7bcciHKXkSP-BwvkN0iAdFxTYaA7YJsJ6ayJqXBC8tP2adVLOHJSfqlz6Sr1psXZ9oz1roap_9Zq5pmtSRNW9HtdoeCWuyxl0f4_nwd-KTU04l1n1PC2L-hJM9eph-lKhiZsC_IPhctsZrWS7tGfKrR3I1ia_0U7GimKCrsmIrrHUiBBMBe39amA=w1258-h943-no


4. Leg de wortels op een rooster of Q-geschikt pannetje en smeer ze in met deze mix.
JM0svJhnKi9XZriO18omLcVp_Us2ELrPCcNTKIp5HzpCYQ_5bet1DDOAwarde7HfHazEFJrfeW2QWVM9FKmIty7HGwRuZtEz28BlioBTCG5kV7UONXGK662vTconwuhP-ccfYYZyp_2uIxP0AI63Z96Ptxbk6gXoT3YG_-taIHuwUvBuoUtJoF6e9XRUbpo5fla_aQSqOQfufAhCCXQgK-r6ghOVDWnPEbTQOCiAREyDqbnGq_BnAzn47sKBt4AoLZv25BQ4CQ-Mvb79m5Z3Fs3FjYQmP-G1VGQfNoThtRxDS-C__U0d4idEd71n6mzBrSA9PSf_bgeHCQFb5qV8b0PL98r2AF9Lho9DBz532u8hQIN3ZZGmkoxcGbjcBHqhXwgeHWdTS2mtNTQo9xvgXtwXIvB3E0_RTWWyBma0X5710mNnSIGScM7TeNrK5t5talvKcQz9qd6JpdPuNIPkGnmDlmm4G8aSJwRE-t30iHGJc1vjHq1FY1PRoeO9vHYakcLSfwnXw_af69xSaZpe59vx0lC7gZhIk59421T6dpxE6VED9Zsx53htVaEFEqF0W-y4y9hKyqIx_eadg-7m3mAdh6Z9Mr9oH_hqTqTEjIAv61SAhTuQKilaz5pDX_0ZCPdZYgfUB5XUaikui2jZAvFRizD0xl5kiBqCSJthL8AtMP1_K8gLEDPfiyfsD5wA-7j1RkjVsOvaqkEd8w48VtVHyn8b7BkZ-NZXaDVakr_LKA-HNw=w472-h943-no


5. Rooster de wortels voor 45-60 minuten (check zelf even wanneer ze lekker zacht geworden zijn).

6. Leg de takjes tijm er nog voor 3-4 minuutjes op en braai nog even door.
8XhxjTTM7cJQH-igHQtR7-7rKkiJpcs_llwtQwasn_-vFO2rz68JHYWbnP3R4cTnv3jnKZRLVBmIhFx6V--bQH_IeL68UBKFgvNY1LPvVIpKza9tALYQeNdvPSVM7dU1LPw9tf082nYIDmhZ3WLMZQev4LS4cZJUgbPBUOh1bW2lVsDnq4oSok2VlGY63t9lbV984ss_lHxpIfh9HjGAxAg6xrsPuh08ZHq7qXpQaRIW6gtc3Y68pfQ7Ww1IgFE0t2avZYoTDndhRsLSn5iHxeXuvp6k5rIc_zyOSN-ZcNf8cWEfpR4gAqcldWaYscu059nb9kNQPTersnHyAH1-TbpgJX2ZS_h1RWCIEaga0jU6Z7LOkCHK4BDSBcIBkQB7tGaCfqJWp06B5MBPaVG0E5qftOF5YEipTPDHvQ7eXRYuYQsagPvgz3aSRtjTXgbQYJP6UNAD84y_jc_F2K3NRC5RyEPVCGDG5VCbn58FE6yR10Rdk-g8VnP6kKacx63rnihTN0Ih9_ANXEqYnEv58hvjNkmm9q-bDCa6ZZPozsqmK6G50UM9C-QZWCYFAkfXcXq1500O36W41WOJ5vFUMTjaOpQa6TWQO10gogiCz8ZKzAhwrcg1Jg7LXto-KbphJUPuZnO8wW9k0iuRY5G0J_6cUK52MA6ObMy928XdlQ1ghVz0lIhbz7LV-_u4jvnXJI4XmehRr8xumX0jNMufZv-EXD6WlL7Pq7Aw5Yj62ruos7aMGg=w708-h943-no


7. Haal ze eraf en geniet!
jV6w6l00yhUmtLqBwFrkqeUuO-XH3daCBrTQGctF-ontR6Iy9iMM3OnHADRvj3Eil7diIHZ5rfLzgGjAQ112WI4gMGZ4nWRrwMsw5tiimUvcnX-xX9-pnJ6GM2fxgsA8-e5My08wJqjX_s0WBR38KnnEXSmiQ55BjDZ8v24FsYeIW2CYips3LakT6uN6HjYHSU0DDaj7TdGSbzM-jhmDfdCS5_3srint0rcOqcCfeiSzNOrwrD3G7SsBfIFCvu8xtOzJOUgmGfOLxGiD4Sn2wRMsh27ocVZoyoD2NU304H6WJib3gg92ax58xQI_bt7xRUktZSn8-FggWf6vhHquGflbWMWix_8qBlN7a97-dg8eLJCjNdUUfTxVa6LjhoTNWsJC1kHmx1YhpBNXMVgsS55rDTX5evqOrKzZ71qhvlT5iF1nji0TBlfhkGjjg0YZP9GkJ6IzKwSTtXDGCJd5LDqOdIiiWgaTx-dN7k-rTAB5SNm0cLtv8ng-iEvDNuakiYOYo2w7Ao6kDImw75Oo88Emm8hKPMkddJPwXl40l5G1nlDEfxVH8O3OU2VDtps1UC3V2KJlKUs3BK6hdp_qh3Zy8lVcq_3JZaeJCXVn9JE0JPNQ1NEk0B4Rx16415Gfdg-Qxwtku3iXkOG7dDGGfNY3-MRklPUp3z19tjaHiicvJONSpc6NHDhpFPrgFJm7EuLZ-ezmbPFCvzNcEdMmXBrFAbSOEk9YOCGBFyfge42zL80DNQ=w708-h943-no



Als we dit uit de oven maken is 30 minuten prima, de wortels zijn dan lekker zacht geworden.
Zoals ik al eerder zei, we hebben zelf ook dit recept aangehouden voor de oven, helaas waren ze bij ons na 30 minuutjes nog iets aan de harde kant.
Ik schrijf in dit recept daarom 45-60 minuten, in de hoop dat hij dan wel lekker zacht zal zijn.
 

picosuma

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.566
Lekker gaan we eens proberen  :)
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.410
Ziet er smakelijk uit maar eens op de todo lijst zetten :-?
 
Bovenaan Onderaan